Ponta: Pensiile militarilor reduse la recalculare vor creşte în 2013, eşalonat

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că pensionarii militari care au pierdut în momentul recalculării pensiilor vor beneficia, în 2013, eşalonat, de creşterea pensiilor până la nivelul colegilor lor.

782 afișări
Imaginea articolului Ponta: Pensiile militarilor reduse la recalculare vor creşte în 2013, eşalonat

Ponta: Pensiile militarilor reduse la recalculare vor creşte în 2013, eşalonat (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Un mesaj special vreau să-l transmit către acei militari, e vorba de un număr de aproximativ 7.000, din Ministerul Apărării şi încă câteva mii din Ministerul de Interne care au avut de pierdut la momentul recalculării pensiilor. În bugetul pe 2013 şi în mod eşalonat trebuie să îndreptăm şi acest lucru", a spus Ponta.

El a arătat că Legea 263 a oferit celei mai mari părţi a pensionarilor din sistemul de Apărare o creştere a pensiilor, iar circa 90% dintre pensionarii din sistemul de apărare au beneficiat de pensii sporite.

"Cu atât mai mult şi pentru cei 10% -12% avem obligaţia şi în bugetul pe 2013 avem intenţia clară de a-i aduce şi pe ei la nivelul la care ceilalţi colegi în mod meritat au ajuns", a spus Ponta.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici