Ponta: România este dispusă să găzduiască orice capabilităţi decide NATO

România este dispusă să găzduiască orice capabilităţi sunt decise la nivelul NATO, a declarat premierul Victor Ponta, fără alte detalii, întrebat de presă dacă, în discuţia cu şeful Forţelor Aliate din Europa, s-a pus problema unor noi baze sau aducerii de armament greu în România.

569 afișări
Imaginea articolului Ponta: România este dispusă să găzduiască orice capabilităţi decide NATO

Ponta: România este dispusă să găzduiască orice capabilităţi decide NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul Philip M. Breedlove.

"Tot ceea ce vă pot spune eu în acest moment este faptul că România este dispusă să se implice, să găzduiască orice capabilităţi se decid la nivelul NATO. Mai mult de atât nu am voie să vă spun", a spus Ponta, întrebat dacă România va găzdui noi baze NATO sau va fi adus armament greu al Alianţei.

Ponta a precizat că, anul viitor, România va avea 12 avioane multirol, dar "şi altele", şi că l-a asigurat pe generalul Breedlove că există un consens al clasei politice cu privire la respectarea angajamentelor ţării noastre în cadrul NATO.

"Eu l-am asigurat pe generalul Breedlove în primul rând de faptul că în România există tot sprijinul poltiic, ştiu că s-a văzut şi cu preşedintele, şi l-am asigurat că şi în Parlament există tot sprijinul politic pentru ca România să-şi îndeplinească toate obligaţiile sale care ţin de partea de securitate, adică să aibă resursele finaciare pentru cele două centre care se vor organiza în România de către NATO, toate operaţiunile, toate exerciţiile comune şi inclusiv partea de dotare a armatei române. Anul viitor vom avea primele 12 avioane multirol, dar vom avea şi altele, şi asta l-am asigurat, că deşi nu ne e uşor, există un consens politic pe această temă", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici