Ponta: Sper că în octombrie vom inaugura o placă la aeroportul Otopeni cu "Spaţiul Schengen"

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, în discursul rostit la recepţia de Ziua Naţională a Franţei, că speră ca la sfârşitul anului 2015 să inaugureze împreună cu ambasadorii Franţei şi Germaniei o placă inscripţionată "Spaţiul Schengen" la aeroportul Otopeni.

287 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sper că în octombrie vom inaugura o placă la aeroportul Otopeni cu "Spaţiul Schengen"

Ponta: Sper că în octombrie vom inaugura o placă la aeroportul Otopeni cu "Spaţiul Schengen" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pentru că vorbim de 2015, sper, de data aceasta sper că am mai multe motive să fiu optimist, domnule ambadsador al Franţei, domnule ambasador al Germaniei, că împreună, în luna octombrie, vom merge la aeroportul Bucureşti Otopeni şi vom pune o placă pe care să scrie «Spaţiul Schengen», pentru că eu cred că România este pregătită să fie, ca membru al UE, membru al Spaţiului Schengen", a spus premierul ViVictor Pontala recepţia de la Ambasada Franţei, de Ziua Naţională a Franţei.

Premierul a menţionat, în discursul rostit în limba franceză, că, din nefericire, anul 2015 a început cu o tragedie, atacul terorist de la revista Charlie Hebdo şi a continuat cu o criză a refugiaţilor din zona mediteraneană, iar războiale din Siria şi Ucraina nu s-au încheiat, dar a arătat că "sunt şi veşti bune".

"Eu cred că ştirea despre acordul ţărilor din zona euro cu Grecia este o veste excelentă, nu doar pentru ţările din Europa, dar şi pentru România, pentru Europa şi eu cred că există încă o dată oportunitatea pentru toţi liderii europeni, dar cel mai mult pentru preşedintele Hollande, pentru premierul Renzi, pentru preşedintele Junker de a spune încă o dată că toate cele 28 de ţări ale Europei sunt importante pentru Europa. Grecia, România, Bulgaria, suntem toţi în Europa. Europa trebuie să existe cu cei 28, doar împreună putem rezolva toate problemele Europei", a spus premierul.

La recepţia de la Ambasada Franţei a fost prezenţi şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, copreşedintele PNL, Vasile Blaga, primarul capitalei Sorin Oprescu, foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, şefa DNA Laura Codruţa Kovesi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici