Ponta: Trimit preşedintelui propunerile de revocare a miniştrilor doar concomitent cu numirea altora

Premierul Victor Ponta a declarat că îi va trimite preşedintelui Traian Băsescu propunerile de revocare a miniştrilor Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea doar împreună cu nominalizările pentru înlocuitorii lor, moment până la care miniştrii actuali îşi vor exercita atribuţiile.

218 afișări
Imaginea articolului Ponta: Trimit preşedintelui propunerile de revocare a miniştrilor doar concomitent cu numirea altora

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Să fie foarte clar din punct de vedere legal şi constituţional: până la emiterea decretului de către preşedinte, prin care încetează mandatul unui ministru, indiferent cine este acel ministru, acela îşi exercită atribuţiile. Avem deja un interimat la Ministerul de Interne, nu vreau să mai avem interimate la niciun alt minister. Deci, voi trimite preşedintelui României concomitent propunerea de revocare pentru un ministru şi de numire pentru un alt ministru", a precizat, vineri, Ponta.

Întrebat cine va semna miercuri, în şedinţa de Guvern, scrisoarea de intenţie pentru board-ul FMI, Ponta a arătat că ministrul de Finanţe, dar nu poate spune care va fi acesta în ziua respectivă, ci doar că în prezent este Daniel Chiţoiu.

Premierul Ponta a prezentat vineri rezultatele economice pentru anul 2013, eveniment la care a luat parte şi ministrul demisionare al Economiei, Andrei Gerea.

Întrebat de ce nu participă şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi dacă a fost invitat la prezentare, Ponta a răspuns că ministrul "este cu soţia".

El a ţinut totodată să mulţumească tuturor miniştrilor pentru contribuţia avută la rezultatele economice ale anului 2013.

Laura Chiţoiu a mers vineri dimineaţă la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea sa de suspect în dosarul "Carpatica", căpătată în urma intrării în vigoare a noilor coduri în materie penală, după ce soţia fostului ministru de Finanţe a fost învinuită în acest caz.

Procurorii DNA au început în 28 ianuarie urmărirea penală pe numele soţiei fostului ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu, aceasta fiind astfel învinuită în dosarul "Carpatica".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici