Premierul Sorin Grindeanu vrea ”reducerea tensiunii” privind plafonarea indemnizaţiilor pentru mame

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi că plafonarea indemnizaţiilor pentru mame este luată în calcul, fiind ”printre măsurile din planul de convergenţă” adoptat de guvern, însă nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

233 afișări
Imaginea articolului Premierul Sorin Grindeanu vrea ”reducerea tensiunii” privind plafonarea indemnizaţiilor pentru mame

Premierul Sorin Grindeanu vrea ”reducerea tensiunii” privind plafonarea indemnizaţiilor pentru mame

”Vorbim de acel plan de convergenţă care a fost la ultima şedinţă de guvern. Acolo nu se spune că aceasta va fi acţiunea, ci că va fi o consultare şi că, în urma acelei consultări, există această posibilitate. Nu este luată decizia. Da vă mai spun ceva, 97 la sută, pe cifre reale, din indemnizaţii, sunt sub 5.000 de lei, în acest moment, în România. Deci aceasta este realitatea, sub 5.000 de lei, nu sub 10.000 de lei. (...) Vorbim despre o consultare, legată de acest subiect. Nu e luată nicio decizie, de aceea îmi doresc să reducem un pic tensiunea, din acest punct de vedere”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, aflat în vizită oficială la Viena.

Totodată, prim-ministrul subliniază faptul că nu exista, în acest moment, asemenea proiecte şi că nu este vorba despre o măsură care ar urma să fie luată într-un termen scurt de timp.

”Nu există asemenea proiecte, e vorba de acel plan de convergenţă unde, printre măsurile pe care am putea să le luăm în perioada următoare, nu însemnând următoarea săptămână, următoarea lună, ci pe o durată mai îndepărtată, ar putea fi şi aceasta”, a mai spus Grindeanu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat marţi că nu susţine plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului, în aceeaşi zi în care ministrul Muncii spunea că varianta sa este de plafonare la 8.000 de lei pe lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici