Preşedintele Iohannis, despre intenţia lui Dragnea de a tăia salariile demnitarilor: "Îmi păstrez punctul de vedere"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că îşi păstrează punctul de vedere cu privire la nivelul salariilor demnitarilor, fiind o decizie ce aparţine Parlamentului, afirmaţia fiind făcută ca reacţie la intenţia liderului PSD, Liviu Dragnea, de a se reveni la un salariu de 6.800 de lei.

1627 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis, despre intenţia lui Dragnea de a tăia salariile demnitarilor: "Îmi păstrez punctul de vedere"

Preşedintele Iohannis, despre intenţia lui Dragnea de a tăia salariile demnitarilor: "Îmi păstrez punctul de vedere" (Imagine: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO)

''Eu îmi păstrez punctul de vedere, dar, evident, aici intervine decizia Parlamentului'', a spus Iohannis.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat marţi că el, în calitate de preşedinte al Camerei, precum şi şeful statului, Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi premierul Sorin Grindeanu au salarii de 21.500 lei, el arătând că doreşte ca acestea să revină la 6.800 lei.

''Sunt patru oameni în statul român acum care au acelaşi salariu – preşedintele României, preşedintele Senatului, al Camerei - adică eu - şi primul-ministru - 215 milioane de lei. Mie mi se pare exagerat, în condiţiile în care discutam de salariul minim de 1450 de lei. Şi eu vreau ca această ordonanţă să pice şi să revenim la ceea ce era înainte, adică în loc de 159 de milioane să fie 68 de milioane. Mi se pare suficient şi putem discuta de salarii mari doar dacă se leagă salariile demnitarilor ca multiplu faţă de salariul mediu pe economie. De ce? Creşte România, cresc şi salariiile astea, pentru că noi vorbim de demnitarii care ar putea pune umărul ca România să se dezvolte, să crească'', a spus Dragnea, la Antena 3.

Declaraţiile sale au venit în contextul în care OUG Oprea prin care s-au majorat salariile demnitarilor este pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor din luna ianuarie.

În iulie 2015, Klaus Iohannis spunea că mărirea salariilor demnitarilor este o decizie ''înţeleaptă''.

''Există o intenţie a Guvernului de a creste salariile miniştrilor. Mi se pare o intenţie înţeleaptă, cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei. Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar reflectă într-o măsură rezonabilă poziţia în stat", a declarat în iulie 2015 preşedintele Klaus Iohannis.

Ulterior, în septembrie, el a afirmat că problema salariilor demnitarilor ar fi cel mai bine să fie discutată în cadrul noii legi a salarizării, admiţând că acest subiect "este posibil să fi jucat un rol" în valul de solicitări de creşteri salariale ale bugetarilor.

"Eu cred că această chestiune (salariile demnitarilor - n.r.) este cel mai bine să se discute în cadrul noii legi care se referă la salarizarea în sectorul bugetar. Dacă a fost oportună atunci sau nu, au fost păreri pro sau contra. Dacă a fost declanşatorul creşterilor salariale, este posibil să fi jucat un rol", a spus atunci preşedintele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici