Video Klaus Iohannis: "Dacă Băsescu are înregistrări, să le prezinte procurorilor". Reacţia preşedintelui la întrebările suplimentare adresate de jurnalişti

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că dacă precedesorul său, Traian Băsescu, are înregistrările de care vorbea fostul deputat Sebastian Ghiţă, atunci trebuie să le prezinte procurorilor, refuzând să spună dacă i-a convocat pe Laura Codruţa Kovesi sau pe Florian Coldea pentru lămuriri.

7291 afișări

”A văzut cineva aceste... sau a auzit cineva aceste înregistrări? Foarte bine. Dacă are aceste înregistrări, să le pună la dispoziţia procurorilor”, a declarat Klaus Iohannis, răspunzând întrebării unei jurnaliste.

Klaus Iohannis a evitat să răspunsă întrebării dacă i-a convocat pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, sau pe directorul adjunct al SRI, Florian Coldea.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, pe 4 ianuarie, pentru MEDIAFAX, că nu neagă înregistrarea cu el difuzată de Sebastian Ghiţă, dar aceasta este „editată”, afirmând că din punctul său de vedere Dan Voiculescu a fost judecat corect, dar dosarul nu a fost complet investigat. Reacţia a venit după ce Sebastian Ghiţă a prezentat o înregistrare în care interlocutor este fostul preşedinte Traian Băsescu care spune că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.

„(Sebastian Ghiţă-n.r.) afirmă gratuit. În primul rând, nu neg înregistrarea. În al doilea rând, este o înregistrare editată în care sunt scoase din context foarte multe lucruri. În al treilea rând, eu spun lucrurile acestea peste tot. Le-am spus într-un fel sau altul şi la televiziuni, le spun şi în discuţii cu oamenii pentru a-i face să înţeleagă că s-a ajuns prea departe cu puterea discreţionară a doi oameni, unul de numeşte Coldea şi altul se numeşte Kovesi”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, pentru MEDIAFAX, solicitat să comenteze înregistrarea publicată de România TV.

Traian Băsescu a declarat că Dan Voiculescu a fost judecat corect, însă dosarul nu a fost complet investigat. „Dacă mă întrebaţi pe mine, Voiculescu a fost judecat corect. Despre Adrian Sârbu nu ştiu nimic. Sigur, dosarul lui Voiculescu nu a fost complet investigat”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că Sebastian Ghiţă „este un om care încearcă să se apare în felul acesta”. Întrebat dacă acest demers îl va ajuta pe Sebastian Ghiţă, Băsescu a răspuns: „Sincer, nu cred”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici