Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, despre legea salarizării: Vin în sesiune extraordinară dacă PSD depăşeşte orgoliul

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că se angajează să vină în sesiune extraordinară pentru a dezbate, în Parlament, legea salarizării care va fi înaintată de Guvernul Cioloş, afirmând că ''dacă PSD îşi va depăşi orgoliul'', legea ar putea fi aplicată de la 1 ianuarie 2017.

686 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, despre legea salarizării: Vin în sesiune extraordinară dacă PSD depăşeşte orgoliul

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, despre legea salarizării: Vin în sesiune extraordinară dacă PSD depăşeşte orgoliul (Imagine: Marius Dumbrabeanu/ Arhiva Mediafax Foto)

''Opţiunea noastră fermă este ca această lege (legea salarizării bugetare-n.r.) să se poată aplica de la 1 ianuarie 2017. Ca să se realizeze acest calendar strâns ce-i drept, dar nu din vina noastră prelungit până în ziua de astăzi cred că va fi foarte sănătos ca preţ de două, trei zile să uităm de campania electorală. Eu una mă angajez să vin în sesiune extraordinară şi să susţin o lege benefică peste toată lumea'', a spus preşedintele PNL, Alina Gorghiu, la B1 TV.

Ea a afirmat că o sesiune extraordinară a Parlamentului ''nu ar fi rău să se întâmple'', dacă PSD ''îşi va depăşi orgoliul''.

''Îl aveţi pe domnul Dragnea invitat după mine, poate şi domnul Dragnea ajunge la concluzia că nu este important cine semnează proiectul, ci important este să corectezi în sistemul public nişte nedreptăţi şi să îi dai omului perspectiva bunăstării în următorii patru ani. O sesiune extraordinară nu ar fi rău să se întâmple, dacă reuşeşte PSD să depăşească orgoliul că nu are paternitatea legii deşi a tot promis-o eu am toată disponibilitatea să dezbat această lege în Parlament şi să o facem să devină realitate din 1 ianuarie 2017'', a menţionat preşedintele PNL.

Gorghiu a susţinut că Rovana Plumb ''trei ani de zile şi-a atins limitele, nu a reuşit să producă această lege în nişte parametri care să însemne că legea poate fi aplicată, are resurse de aplicare şi că o înţelegere cu sindicatele şi patronatele poate deveni realitate într-o lege''.

Preşedintele PNL a adăugat că Guvernul lucrează de un an la această lege şi ea urmează să fie înaintată, problemele legate de baza de date şi Revisal cu care s-a confuntat Executivul fiind depăşite.

Legea salarizării va fi trimisă Parlamentului la începutul lunii decembrie, a anunţat ministrul Muncii, după ce liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat vineri că liberalii au avut discuţii cu Dragoş Pîslaru pe această temă, afirmând că aşteaptă ca proiectul de lege să fie prezentat de Guvern în cel mult trei săptămâni şi să ţină cont de principiile înaintate de PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici