Preşedintele PSD Liviu Dragnea: Votul pentru Bucureşti nu este un cec în alb. Vom face majoritate cu UNPR şi ALDE la CGMB

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că este pentru prima oară de la Revoluţie când un partid câştigă Primăria Capitalei şi primăriile de sector, iar la CGMB PSD va avea majoritatea cu UNPR şi ALDE, urmând ca marţi Comitetul Executiv să discute majorităţile din CJ.

1600 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD Liviu Dragnea: Votul pentru Bucureşti nu este un cec în alb. Vom face majoritate cu UNPR şi ALDE la CGMB

Preşedintele PSD Liviu Dragnea: Votul pentru Buucreşti nu este un cec în alb. Vom face majoritate cu UNPR şi ALDE la CGMB (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a precizat că echipa Gabrielei Firea este conştientă că votul pe care l-au obţinut presupune o "responsabilitate uriaşă" şi nu este "un ce în alb". ”Este pentru prima oară după Revoluţie când un partid politic câştigă tot, şi Primăria Generală şi primăriile de sector. Asta înseamnă pentru noi toţi o responsabilitate uriaşă. Această încredere acordată nouă de către bucureşteni nu este un cec în alb”, a declarat Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte Capitala, Liviu Dragnea a spus că PSD-UNPR au 24 mandate, ALDE 4 mandate, astfel încât "avem posibilitatea să putem face majoritatea în CGMB, avem un mandat în plus faţă de majoritatea necesară".

Cât despre sectoare, liderul PSD a anunţat că la 2, 3, 5 şi 6 majoritatea va fi formată din PSD, UNPR şi ALDE, iar la 1 şi 4 aşteaptă numărătoarea finală, dar că şi acolo speră să poată face majoritatea doar cu ALDE.

Dragnea a spus că social-democraţii se vor reuni marţi în şedinţa Comitetului Executiv al partidului pentru a discuta despre formarea majorităţilor în consiliile judeţene. ”În restul ţării, pentru Consiliile Judeţene, în 14 judeţe din România PSD are majoritate singur şi va putea pune preşedinţii de Consilii Judeţene. În alte 11 judeţe putem face majoritate doar cu ALDE. Asta înseamnă 25. În încă două judeţe, putem face majoritate PSD – ALDE – UNPR. În total 27. În schimb, mai sunt trei sau patru judeţe unde vom începe negocierile de mâine, unde avem şanse ca PSD să formeze majoritate împreună cu alte partide, cu excepţia PNL, cu excepţia PMP”, a anunţat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a mai spus că partidul pe care în conduce a câştigat 19 municipii reşedinţe de judeţ, dintre care şase sunt noi. De asemenea, Dragnea a afirmat şi că, potrivit rezultatelor parţiale, PSD are un număr de primării mai mare decât numrul de primării cu care a intrat în aceste alegeri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici