Programul national de investiţii în spitale: Finanţări de 13 miliarde de lei până în 2030

Guvernul a aprobat joi programul naţional de investiţii în infrastrura unităţilor spitaliceşti, care are alocate pentru perioada 2024-2030 fonduri de peste 13 miliarde de lei.

173 afișări
Imaginea articolului Programul national de investiţii în spitale: Finanţări de 13 miliarde de lei până în 2030

Programul national de investiţii în spitale: Finanţări de 13 miliarde de lei până în 2030

„E vorba de o ordonanţă de urgenţă care face posibilă operaţionalizarea unui împrumut de 2,6 miliarde de euro, adică 13 miliarde de lei, pentru construcţia de unităţi spitaliceşti, fie în centre judeţene, spitale judeţene de urgenţă, spitale monospecialitate, institute, sau la nivelul municipiilor sau oraşelor”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Acesta spune că sumele maxime pentru care se poate aplica sunt de 2 miliarde de lei pentru spitale din principalele centre din ţară, 350 de milioane de lei pentru spitale municipale şi 250 de milioane de lei pentru spitale orăşeneşti.

„Noi avem proiecte în derulare pe mai multe axe, cea mai cunoscută este legată de PNRR, acolo au fost aprobate 27 de proiecte de investiţii, în plus sunt cele trei spitale regionale, Cluj, Iaşi şi Craiova, centrele de mari arşi la Târgu-Mureş, Timişoara şi la Bucureşti, e normal ca şi alte unităţi administrativ-teritoriale care au unităţiţi medicale spitaliceşti pe teritoriul lor să aibă o şansă în dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti”, a spus ministrul.

El susţine că aceste fonduri vor asigura un echilibru la nivel naţional.

„În PNRR, aşa cum l-am găsit noi, 22 de judeţe din ţară erau excluse şi nu figurau pe lista unor investiţii care ar fi putut să fie eligibile, aşa că se va crea un echilibru la nivel national”, a adăugat Alexandru Rafila, care a precizat că în cel mai scurt timp va fi propusă o hotărâre de Guvern cu criteriile de eligibilitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici