PSD şi-a pus sigla în Calendarul Ortodox. Şef campanie Argeş: „E primul an când împărţim şi calendare, Biserica le dă prea târziu”

5000 de calendare creştin-ortodoxe cu sigla PSD au fost distribuite de filiala din Argeş a social-democraţilor în Piteşti, Topoloveni şi Mioveni, care le consideră "un produs de calitate şi de bun gust", relatează Gândul.info.

8862 afișări
Imaginea articolului PSD şi-a pus sigla în Calendarul Ortodox. Şef campanie Argeş: „E primul an când împărţim şi calendare, Biserica le dă prea târziu”

PSD şi-a pus sigla în Calendarul Ortodox. Şef campanie Argeş: „E primul an când împărţim şi calendare, Biserica le dă prea târziu”

În plină campanie electorală, mii de argeşeni au primit de la reprezentanţii Partidului Social Democrat (PSD) calendare ceştin - ortodoxe. Sub imaginea în care apare Fecioara Maria cu pruncul în braţe apare, într-un chenar, şi sigla PSD. Pe lângă faptul că argeşenii care au primit darurile electorale pot afla când sunt sărbătorile religioase în anul 2017, calendarul are şi scop de felicitare. "PSD Argeş vă urează un AN NOU fericit!", e mesajul social democraţilor pentru argeşeni.

Ion Georgescu, şeful staffului de campanie în Argeş susţine că nu ştie ca reprezentanţii BOR să fi fost întrebaţi despre calendarele ortodoxe cu sigla PSD.

 

'Nu ştiu dacă există acordul bisericii. Cele 5000 de exemplare au fost distribuite în Piteşti, Topoloveni şi Mioveni, acolo unde e populaţie mai multă. La oraşe nu prea merge toată lumea la biserică. La ţară, de regulă, femeile iau calendare de la preot. E primul an când împărţim şi calendare, alături de programul de campanie şi o broşură de prezentare a candidaţilor. Din ce am înţeles eu, biserica le dă prea târziu, iar preţurile acestora variază între 10 şi 20 de lei. În unele zone, calendarele sunt prea puţine în comparaţie cu populaţia, iar în unele mai multe. Astfel, s-au gândit colegii mei, fiind şi în preajma sărbătorilor, că oricine are nevoie de un calendar. Noi am distribuit doar în Argeş. Nu ştiu dacă au fost tipărite şi pentru alte judeţe. Am văzut că şi alte partide au împărţit calendare. În calendare sunt trecute sărbătorile legale. E un produs de calitate şi de bun gust. Nu se face campanie. Nu scrie nicăieri : votaţi! Are sigla PSD, dar nu scrie votaţi", a declarat Ion Georgescu, citat de gandul.info.

Iniţiativa electorală a pesediştilor din Argeş este calificată însă de Patriarhie drept „o modalitate de campanie electorală care foloseşte abuziv o icoană”.

„Nu are în niciun caz consimţământul bisericii. Biserica nu are nicio legatură cu acest caz. Vă daţi seama că orice icoană poate fi luată de pe internet şi fotocopiată. Din păcate, observ că se apelează la astfel de mijloace de convingere, se încearcă sensibilizarea oamenilor credincioşi prin astfel de materiale electorale. Patriarhia Română nu agreează şi nici nu poate fi vorba despre vreun agrement între ea şi PSD. Deci e o formulă a celor de la PSD în care se foloseşte în mod nepotrivit, calific eu, un însemn religios. Eu nu am aflat, aflu acum, de la dumneavoastră. Patriarhia Română nu susţine în niciun fel astfel de practici”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici