PSD şi ALDE stabilesc, la Mamaia, în week-end, priorităţile legislative: legile justiţiei, Pilonul II de pensii şi acciza la carburanţi. Guvernul, chemat la reuniune

Structurile de conducere şi parlamentarii PSD şi ALDE se reunesc, în week-end, la Mamaia, pentru a stabili priorităţile legislative ale sesiunii parlamenrtare de toamnă, la reuniune fiind chemaţi membrii Guvernului, care vor prezenta actele normative pe care intenţionează să le adopte.

1141 afișări
Imaginea articolului PSD şi ALDE stabilesc, la Mamaia, în week-end, priorităţile legislative: legile justiţiei, Pilonul II de pensii şi acciza la carburanţi. Guvernul, chemat la reuniune

PSD şi ALDE stabilesc, la Mamaia, în week-end, priorităţile legislative: legile justiţiei, Pilonul II de pensii şi acciza la carburanţi, Guvernul, chemat la reuniune

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, va avea loc o reuniune a CExN al PSD, dar şi o reuniune a structurii similare a ALDE, respectiv Biroul Politic Executiv, la care va participa şi liderul social-democrat Liviu Dragnea. După amiază, vor fi convocaţi în şedinţă şi parlamentarii PSD, în cadrul grupurilor parlamentare.

Duminică este programată o nouă reuniune a CExN a PSD, la care vor fi chemaţi şi miniştrii.

Va fi o toamnă cu activitate bogată legislativă, cu legi importate dezbătute şi aprobate în Parlament – Legea parteneriatului public-privat, Legea prevenţiei, legea prin care se înfiinţează Fondul Severan de Dezvoltare şi Investiţii, legile justiţiei şi alte legi la care se lucrează în cadrul coaliţiei şi a Guvernului – Legea pensiilor, care este o lege extrem de importantă. Vom discuta în week-end şi alte priorităţi legislative”, anunţat, vineri, liderul PSD Liviu Dragnea.

El a spus că la Mamaia se va discuta, în cadrul coaliţiei, şi despre propunere ALDE de înfiinţare a Autorităţii independente de interceptare a convorbirilor.

Vom discuta despre această propunere în week-end. Voi discuta cu colegii în partid. Nu am automat ceva împotrivă, dar o să vedem care sunt detaliile. Ideea nu mi se pare greşită”, a spus Dragnea.

El a anunţat şi faptul că Guvernul va prezenta coaliţiei şi parlamentarilor PSD şi ALDE punctul de vedere privind Pilonul II şi introducerea accizei.

În week-end Guvernul ne va prezenta punctul de vedere şi despre Pilonul II, şi despre acciză, şi despre alte măsuri guvernamentale adoptate sau pe care intenţionează să le adopte”, a spus Dragnea.

El a mai arătat că un alt subiect discutat va fi eliminarea impozitului pe dividende de la 1 ianuarie 2018 şi a menţionat, pe de altă parte, că, în ceea ce priveşte măsura TVA split, există un acord general în coaliţie şi se va merge înainte cu implementarea acesteia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici