Relu Fenechiu, acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în cazul "Transformatorul"

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu s-a prezentat, joi dimineaţă, la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă schimbarea încadrării juridice în dosarul "Afacerea Transformatorul", din complicitate la abuz în servciu, la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

1509 afișări
Imaginea articolului Relu Fenechiu, acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în cazul "Transformatorul"

Relu Fenechiu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Procurorii l-au citat la sediul DNA pentru a-i prezenta lui Fenechiu schimbarea încadrării juridice în acest dosar, ca urmare a finalizării expertizei dispuse în cauză.

Expertiza în dosar a durat aproape doi ani, relevând un prejudiciu deosebit de mare, ceea ce a impus schimbarea încadrării juridice.

Iniţail, Fenechiu a fost acuzat alături de fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei, şi alte trei persoane pentru complicitate la abuz în serviciu, în timp ce cinci directori de la Electrica Moldova erau acuzaţi de abuz în serviciu.

Noua încadrare juridică este de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, procurorii au dispus punerea sub sechestru a unor imobile aparţinându-i lui Fenechiu.

Relu Fenechiu a stat aproximativ o oră în sediul DNA.

Presa locală relata că, în 2006, firmele lui Relu Fenechiu (SC La Rocca SRL, Fene Grup SA) ar fi cumpărat cu 20 de miliarde de lei vechi zeci de trasformatoare pe care le-ar fi revândut societăţii Electrica Moldova cu o sută de miliarde de lei vechi.

Alături de Fenechiu, în acest dosar este cercetat şi fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei, informau surse judiciare. Astfel, la licitaţia pentru transformatoare ar fi participat o firmă a lui Adomniţei.

Relu Fenechiu menţiona că afacerea în legătură cu care este cercetat şi despre care s-a vorbit, în contextul "Afacerii Transformatorul", s-a desfăşurat în perioada 1996 - 2000.

El preciza că "toate afacerile SC Fene Grup SA s-au desfăşurat în condiţii de transparenţă şi cu respectarea legislaţiei în vigoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici