Replici Orban-Ponta: Pată pe obrazul României/Jignire pentru diaspora să fie reprezentată de bufoni

Deputatul PNL Ludovic Orban i-a cerut, marţi, în plen, premierului Victor Ponta să-şi dea demisia pentru faptul că cetăţeni din diaspora nu au putut vota şi că este „o pată pe obrazul” ţării, în replică Ponta spunând că este o jignire pentru românii din diaspora să fie reprezentaţi de „bufoni”.

1215 afișări
Imaginea articolului Replici Orban-Ponta: Pată pe obrazul României/Jignire pentru diaspora să fie reprezentată de bufoni

Replici Orban-Ponta: Pată pe obrazul României/Jignire pentru diaspora să fie reprezentată de bufoni (Imagine: Mediafax Foto)

„Domnule prim ministru, demisia este singurul gest onorabil de a ieşi din situaţia în care singur v-aţi pus”, i-a spus Ludovic Orban lui Victor Ponta, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea referitoare la faptul că cetăţeni din diaspora nu au putut vota la alegerile prezidenţiale.

„În ceea ce priveşte înălcarea dreptului fundamental de vot şi împiedicarea exercitării dreptului de vot, solicit de la această tribună Parchetului de pe lângă ÎCCJ să nu trateze această anchetă ca pe o anchetă oarecare. Violarea dreptului la vot, drept fundamental pentru orice cetăţean, în orice democraţie, constituie cea mai gravă încălcare a democraţiei. Domnule Ponta, sunteţi o pată pe obrazul României, sunteţi omul care aţi reuşit să ne faceţi de râs în faţa întregii Europe. Plecaţi!”, a susţinut Orban.

Ludovic Orban a arătat că după discursul lui Victor Ponta şi-a dat seama că acesta „nu a înţeles nimic” din ce s-a întâmplat în 2 şi 16 noiembrie. „Am crezut că mai păstrează o fărâmă de bun simţ, de onoare. Am crezut că va găsi singura, unica soluţie morală de a nu participa la această dezbatere: demisia din funcţia de prim ministru”, a mai spus Orban.

În replică, Victor Ponta a spus că „este o jignire pentru românii din diaspora să fie reprezentaţi de bufoni”.

Aş vrea ca la aceste dezbateri (privind modificările legislative –n.r.) să luăm deciziile raţional, cu bun simţ şi cu gândire pentru soluţii, nu cu demagogie, nu cu bufonerii din partea unor bufoni pe care îi ştim foarte bine. Cu gândul că în 2007, 2008 mulţi dintre români au plecat din ţară tocmai că unii care erau miniştri la transporturi furau cu sutele de milioane şi cum a spus domnul Vasile Blaga, în 2009, că Ludovic Orban ar trebui arestat, pentru că nu a fost arestat şi atunci mulţi români au considerat că aici este o ţară în care hoţii şi bufonii rămân în continuare, bufon care, dacă nu ar fi fost pe lista USL, nu ar fi fost în Parlament cu siguranţă ca să ne dea lecţii. Cred că este o jignire pentru românii din diaspora să fie reprezentaţi de bufoni”, a mai spus Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici