REZULTATE ALEGERI LOCALE - Argeş: Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, a contestat rezultatul alegerilor

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, care, conform numărătorii paralele a fost înfrânt de viceprimarul Cornel Ionică, a făcut contestaţie la Biroul Electoral de Circumscripţie Piteşti cu privire la rezultatul votului din 5 iunie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2482 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ALEGERI LOCALE - Argeş: Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, a contestat rezultatul alegerilor

REZULTATE ALEGERI LOCALE - Argeş: Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, a contestat rezultatul alegerilor (Imagine: Stefan Birlodeanu/ Arhiva Mediafax Foto)

Edilul Piteştiului, care a candidat pentru al şaptelea mandat consecutiv la Primăria Piteşti a cerut, luni, să fie renumărate voturile, informează reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie Piteşti. Primarul a contestat rezultatul alegerilor care l-au clasat pe locul doi, în favoarea viceprimarului, pe motiv că au
fost foarte multe buletine anulate.

Conform numărătorii paralele, Tudor Pendiuc a pierdut fotoliul de primar al Piteştiului la o diferenţă de 327 de voturi faţă de Cornel Ionică.

Tudor Pendiuc şi-a dat demisia din PSD pentru a putea candida ca independent pentru al 7-lea mandat. Pendiuc este primar al Piteştiului din anul 1992, el fiind membru al PSD din anul 2000, după ce a activat în Partidul Democrat. Pentru că este inculpat în dosarul „Publitrans”, dosar în care DNA îl acuză de fapte de corupţie, Tudor Pendiuc a pierdut sprijinul politic al PSD pentru o nouă candidatură la alegerile din 2016. PSD l-a susţinut la alegerile din 5 iunie pe viceprimarul Cornel Constantin Ionică, Pendiuc candidând ca independent.

O altă contestaţie cu privire la alegerile din 5 iunie vine şi din partea PAM.

"Partidul pentru Argeş şi Muscel contestă alegerile pentru Consiliul Local Piteşti pentru că din comparaţia numărătorii paralele şi rezultatul oficial reies diferenţe. De asemenea, PAM consideră că 3.363 de voturi nule sunt foarte multe şi orice greşeală denaturează rezultatul votului. Rezultatele au fost contestate la Biroul Electoral Piteşti şi BEJ", au transmis printtr-un comunicat de presă, reprezentanţii PAM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici