Rezultate alegeri parlamentare 2012 DÂMBOVIŢA

MEDIAFAX îţi prezintă REZULTATELE ALEGERILOR PARLAMENTARE 2012 pentru fiecare judeţ şi partid în parte.

1237 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 DÂMBOVIŢA

Rezultate alegeri parlamentare 2012 DÂMBOVIŢA (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Lista provizorie a mandatelor la Camera Deputaţilor: 

Horga Vasile - USL - PNL 

Rovana Plumb - USL - PSD 

Stan Ion - USL - PSD 

Pârgaru Ion - USL - PNL 

Popescu Aurelian Florin - ARD - PDL 

Stanciu Zisu - USL - PSD 

Dumitru Georgică - USL - PC 

Săvoiu Ionuţ Cristian - USL - PSD 

Moldovan Carmen Ileana - PSD 

Valdu Iulian - ARD - PDL   

Lista provizorie a mandatelor la Senat: 

 

Badea Leonardo - USL-PSD;

Roşca Stănescu Sorin Ştefan - USL-PNL;

Calcan Valentin Gigel - USL-PSD;

Isăilă Marius Ovidiu - ARD-PDL

USL a câştigat toate mandatele de parlamentar în judeţul Dâmboviţa - numărătoare paralelă

USL a obţinut în judeţul Dâmboviţa toate mandatele de parlamentar, potrivit numărătorii paralele efectuată de USL, printre câştigători fiind ministrul Mediului, Rovana Plumb, dar şi deputatul Ion Stan, în cazul căruia DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive, pentru trafic de influenţă.

Potrivit preşedintelui PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, USL Dâmboviţa a centralizat aproape toate rezultatele din colegiile din judeţ, la ora transmiterii ştirii mai fiind câteva secţii de la care nu s-au centralizat rezultatele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursa citată a precizat însă că datele numărătorii paralele nu vor fi modificate semnificativ, fiind obţinute de la peste 95 la sută din secţiile de vot din judeţ.

Astfel, conform numărătorii paralele a USL, la Camera Deputaţilor în Colegiul 1 a câştigat Vasile Horga - PNL, cu 60,13 la sută, în Colegiul 2 - Rovana Plumb (PSD), cu 67,19 la sută, în Colegiul 3 a câştigat social-democratul Ion Stan, care a obţinut 66,62 la sută din voturi, în Colegiul 4 - liberalul Ion Pârgaru, cu 52,03 la sută, în Colegiul 5 - Zisu Stanciu (PSD), cu 59,16 la sută, în Colegiul 6 - Dumitru Georgică, de la PC, cu 64,77 la sută, în Colegiul 7 - social-democratul Ionuţ Săvoiu, cu 67 la sută şi în Colegiul 8 a câştigat Carmen Moldovan (PSD), cu 55,84 la sută.

La Senat, în Colegiul 1, a câştigat Leonardo Badea - PSD, cu 66,13 la sută din voturile electoratului, în Colegiul 2 - Sorin Roşca Stănescu - PNL, cu 55,63 la sută din voturi şi în Colegiul 3 - social-democratul Valentin Calcan, cu 65,14 la sută. 

Deputatul Ion Stan câştigă un nou mandat 

La Dâmboviţa, numărătoarea paralelă a USL indică faptul că deputatul Ion Stan a câştigat un nou mandat, în Colegiul 3 Voinesti, cu 66 la sută din voturi, în timp ce colegii săi, ministrul Mediului, Rovana Plumb, care a candidat în Colegiul 2 Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor, şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, candidat în Colegiul 2 Dâmboviţa pentru Senat, au obţinut 67, respectiv 55 la sută din voturile alegătorilor.

Ministrul Justiţiei a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor o solicitare a DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, candidat USL pentru un mandat de deputat în judeţul Dâmboviţa, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

Plenul Camerei Deputaţilor ar urma să se reunească miercuri, 12 decembrie, pentru ridicarea imunităţii deputatului Ion Stan.

Potrivit anchetatorilor, deputatul PSD Ion Stan i-ar fi cerut denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, "câte două milioane, de benzină", pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie, la rândul său Dima estimând că este vorba despre "un miliard, un miliard două sute".

Potrivit referatului trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care se solicită încuviinţarea arestării deputatului PSD Ion Stan, procurorii arată că parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denunţătorului său.

În interceptări, Ion Stan îi solicită denunţătorului său să îl ajute financiar în campania electorală, acesta precizând procurorilor, de asemenea, că în 2009 a plătit pentru peste 155.000 de găleţi roşii care au fost împărţie în campania electorală pentru europarlamentare. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

În urma solicitării ministrului Justiţiei, Comisia Juridică a Camerei a avizat pozitiv cererea privind arestarea preventivă a deputatului Ion Stan, însă această cameră legislativă nu s-a mai putut întruni pentru a da, la rândul său, un vot în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici