Rezultate alegeri parlamentare 2012 SUCEAVA

MEDIAFAX îţi prezintă REZULTATELE ALEGERILOR PARLAMENTARE 2012 pentru fiecare judeţ şi partid în parte.

1577 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 SUCEAVA

ALEGERI PARLAMENTARE: Lista completă a candidaţilor din Suceava (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

LISTA PROVIZORIE A MANDATELOR PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR:

Băişanu Ştefan-Alexandru - USL-PNL

Ardeleanu Sanda-Maria - ARD-PDL

Bălan Ioan - ARD-PDL

Mîrza Gavril - USL-PSD

Uricec Eugen-Constantin - USL-PSD

Stan Ioan - USL-PSD

Galan Constantin - USL-PNL

Iane Ovidiu-Cristian - USL-PSD

Bejinariu Eugen - USL-PSD

Pardău Dumitru - USL-PNL

Cioată Cezar - PP-DD

Surugiu Iulian-Radu - USL-PNL

LISTA PROVIZORIE A MANDATELOR PENTRU SENAT:

Miron Vasilica Steliana - PPDD

Bereanu Neculai - USL-PSD

Flutur Gheorghe - ARD-PDL

Donţu Ovidiu Liviu - USL-PSD

Mihai Neagu - USL-PC

 

USL a câştigat nouă din zece mandate de deputat în judeţul Suceava potrivit numărătorii paralele a USL, în cel de-al zecelea colegiu candidatul ARD, deputatul Ioan Bălan, obţinând 43,68 % din opţiunile electoratului, în timp ce cel al USL, liderul PC Suceava, Paul Rusu, 41,75 la sută din voturi. 

Potrivit numărătorii parlalele a USL, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a câştigat funcţia de deputat în Colegiul nr. 1 Suceava, cu 61,24 la sută din voturi.

Băişanu, care este la primul mandat de parlamentar, l-a avut drept contracandidat din partea ARD pe deputatul PDL Sanda Maria Ardeleanu.

Totodată, a fost ales deputat preşedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, care a obţinut 52,25 la sută din voturi, iar secretarul executiv al PSD, Eugen Bejinariu, a câştigat al treilea mandat de deputat cu 67 la sută din voturi.

Totodată, deputatul PSD Eugen Uricec a câştigat cu 60 la sută din voturi, iar deputatul PSD Ioan Stan a fost votat de 73 la sută dintre alegători.

Liderul PNL Rădăuţi, Constantin Galan, a câştigat cu 52,07 la sută din voturi, actualul senator PSD Gavril Mîrza, a fost ales deputat cu 51,8 la sută din voturi, deputatul PNL Dumitru Pardău a obţinut 60 la sută din voturi, iar liderul studenţilor liberali, Radu Surugiu, a fost votat de 60 la sută dintre alegători.

Potrivit reprezentanţilor USL, în Suceava la redistribuire Ioan Bălan va obţine al zecelea mandat de deputat alocat acestui judeţ. Celor zece mandate ar urma să le fie adăugate alte două, care vor reveni ARD şi, probabil, PPDD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici