Rezultate alegeri parlamentare 2012 VASLUI

USL a câştigat alegerile în judeţul Vaslui, obţinând 64,48 la sută, şi îşi adjudecă astfel toate cele zece colegii din judeţ, în timp ce ARD are 16,9 la sută din voturi, urmat de PP-DD, cu 14,72 la sută, potrivit datelor finale date publicităţii, luni, de Biroul Electoral Judeţean.

1892 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 VASLUI

ALEGERI PARLAMENTARE: Lista completă a candidaţilor din Vaslui (Imagine Arhiva: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

LISTA PROVIZORIE A MANDATELOR PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR:

Cristea Victor - USL-PSD

Bordeianu Dan - USL-PNL

Ciurariu Florin - USL-PNL

Solomon Adrian - USL-PSD

Ciuhodariu Tudor - PP-DD

Birchall Ana - USL-PSD

Dima Toader - USL-PSD

Vizitiu Sergiu-Constantin - ARD-PDL

Stativă Irinel-Ioan - USL-PSD

LISTA PROVIZORIE A MANDATELOR PENTRU SENAT:

Silistru Doina - USL-PSD

Creţu Gabriela - USL-PSD

Marian Dan Mihai - ARD-PDL

Tătaru Nelu - USL-PNL

 

Conform datelor prezentate de BEJ Vaslui, USL a obţinut aproape două treimi din numărul de voturi valabil exprimate în judeţul Vaslui, respectiv 64,48 la sută, şi a reuşit să ocupe toate cele zece colegii de parlamentar din judeţ - trei de senator şi şapte de deputat.

Dintre acestea, cinci mandate de deputat şi două de senator vor reveni PSD, iar două de deputat şi unul de senator celor de la PNL. Numele parlamentarilor vasluieni sunt: Doina Silistru, Gabriela Creţu şi Nelu Tataru, la Senat, şi Victor Cristea, Dan Bordeianu, Florin Ciurariu, Adrian Solomon, Ana Birchall, Toader Dima şi Irinel Stativă, la Camera Deputaţilor.

Cu 16,9 la sută, ARD se află pe poziţia secundă, urmată la mică distanţă de PP-DD, cu 14,72 la sută. În aceste condiţii, cele două formaţiuni vor intra la redistribuirea voturilor din judeţul Vaslui, având în vedere că USL a închis toate colegiile.

Defalcat pe cele două camere ale Parlamentului, USL are 66,18 la sută la Senat şi 62,79 la sută la Camera Deputaţilor, în timp ce ARD a obţinut 16,78 la sută la Senat şi 17,03 la Camera Deputaţilor.

Uniunea Social Liberală a câştigat alegerile detaşat în judeţul Vaslui, în condiţiile în care a obţinut aproximativ două treimi din numărul total de voturi valabil exprimate.

Potrivit datelor centralizate prin sistemul SMS de către staff-ul de campanie al PSD Vaslui, USL a închis toate cele zece colegii de parlamentari, şapte de deputaţi şi trei de senatori. Astfel, judeţul Vaslui va fi reprezentat în Parlament de cinci deputaţi PSD, respectiv Victor Cristea, Adrian Solomon, Ana Birchall, Toader Dima, Irinel Stativă, şi doi deputaţi PNL, respectiv Dan Bordeianu şi Florin Ciurariu, precum şi de doi senatori PSD, Gabriela Creţu şi Doina Silistru, şi unul PNL, respectiv Nelu Tătaru.

În toate cele zece colegii, USL a obţinut, potrivit numărării a peste 75 la sută din totalul secţiilor de votare, 65 la sută din opţiunile electoratului. Practic, în niciunul dintre colegii USL nu a obţinut sub 55 la sută din numărul total de voturi.

Marii perdanţi ai alegerilor din judeţul Vaslui sunt vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu şi preşedintele organizaţiei judeţene Vaslui a PDL, Dan Marian, ambii aflaţi la finalul a două mandate de deputaţi.

"Chiar dacă suntem cu mult peste media pe ţară pe zona Huşi, cu 25-30 la sută din voturi, pe mine personal mă nemulţumeşte profund rezultatul obţinut", a declarat, luni dimineaţă, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici