''România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă'', lansat marţi de Guvern. La eveniment participă preşedintele Klaus Iohannis şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

''România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă'' este un document-strategie al Guvernului care va fi lansat marţi la Palatul Parlamentului, eveniment la care vor participa preşedintele Klaus Iohannis, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi premierul Dacian Cioloş.

1578 afișări
Imaginea articolului ''România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă'', lansat marţi de Guvern. La eveniment participă preşedintele Klaus Iohannis şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

''România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă'', lansat marţi de Guvern

Conform unui comunicat al Guvernului, documentul poate fi "îmbunătăţit" în urma dezbaterilor şi consultărilor publice pentru că obiectivul Executivului este "îmbunătăţirea formei iniţiale în vederea obţinerii consensului societal asupra ariilor prioritare şi a măsurilor concrete care trebuie întreprinse în vederea atingerii obiectivului de creştere economică sustenabilă''.

La evenimentul organziat de Guvernul României, prin Ministerul Economiei, vor lua cuvântul preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, preşedintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, viceprim-ministrul Economiei, Costin Borc, ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer.

Liderii politici, premierul Dacian Cioloş şi guvernatorul Băncii Naţionale vor merge la începtul săptămânii viitoare la o nouă rundă de consultări, pe agendă figurând Brexit şi proiectul de ţară postaderare în contextul referendumului din Regatul Unit.

Noua strategie de ţară a României va ţine cont de contextul european, a precizat şeful statului.

"Acum este momentul să ne concentrăm şi pe ceea ce urmează, dar şi pe ceea ce urmează în România şi am spus că este nevoie de un nou proiect de ţară postaderare. Nu s-a realizat în preajma anului 2007, nu s-a realizat nici mai târziu. Sigur, acum ne pregătim să serbăm 10 ani de la aderare şi iată că abia acum începem să ne punem problema - şi e bine că ne-o punem şi acum - de elaborare a unei strategii postaderare", a subliniat Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici