Schimb de replici în PNL. Cătălin Predoiu: Platitudinile "să ţinem partidul unit" trebuie înlocuite

Cătălin Predoiu, a reacţionat, după ce conducerea PNL Bucureşti nu a adoptat rezoluţia organizaţiei sectorului 2, prin care Viorel Cataramă propunea privatizarea spitalelor şi a învăţământului superior, spunând că "încep clarificările ideologice în PNL" şi e nevoie de o confruntare de idei.

1357 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici în PNL. Cătălin Predoiu: Platitudinile "să ţinem partidul unit" trebuie înlocuite

Schimb de replici în PNL. Cătălin Predoiu: Platitudinile "să ţinem partidul unit" trebuie înlocuite (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

"PNL sector 2 a pus în circulaţie o rezoluţie conţinând măsuri îndrăzneşe şi cu adevărat de centru dreapta precum privatizarea sistemului sanitar şi educaţional, reforma radicală a sistemului de ajutoare sociale. PNL Bucureşti a ezitat să şi-o asume, propunând în schimb <<o dezbatere>>. Aceasta confirmă că în PNL sunt curente de centru dreapta, dar şi de centru stânga. Competiţia internă le va scoate la iveală. Platitudinile de genul "să ţinem partidul unit" trebuie înlocuite cu o confruntare adevărată de idei", scrie prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu pe pagina de Facebook.

Acesta mai spune că în PNL este nevoie de o organizare care să permită reprezentarea echitabilă a curentelor.

"Probabil că cea mai sigură cale pentru a menţine partidul unit este organizarea lui prin statut pe baza de curente ideologice, de facţiuni de centru drepta, conservator populare, liberale de centru sau chiar centru stanga. Altfel, o structură piramidală rigidă nu poate asigura cuprinderea şi reprezentarea echitabilă a tuturor curentelor. Dealtfel, după cum arată un recent studiu publicat de Martens Centre (apropiat PPE), structura piramidală rigidă a partidelor e depăşită şi trebuie înlocuită cu organizări mai flexibile", mai scrie Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a propus, sâmbătă, privatizarea spitalelor şi a învăţământului superior, afirmând că nu e normal ca românii să plătească, timp de şase ani, studiile unui viitor medic, care să plece imediat în străinătate.

”Propunerea noastră este de privatizare integrală a învăţământului superior în România, să nu mai existe niciun fel de învăţământ superior subvenţionat. De ce trebuie să plătim noi din banii noştri studiile unui viitor medic timp de şase ani, ca să plece imediat în străinătate. Deci tot învăţământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parţial învăţământul mediu şi învăţământul primar. În domeniul sănătăţii, degeaba facem 3500 de euro salariul medicilor, dacă, în continuare, la o operaţie se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite”, a spus, în timpul şedinţei în care este aleasă conducerea filialei PNL Bucureşti, prim-vicepreşedintele PNL sector 2, Viorel Cataramă

El a precizat că propune privatizarea tuturor spitalelor, cu excepţia situaţiilor de urgenţă.

Cataramă a mai spus că oamenii de afaceri care au demonstrat performanţă în România ar trebui susţinuţi să intre în structurile de conducere ale administraţiei locală şi centrală, nu să fie folosiţi doar ca sponsori.

Cristian Buşoi, singurul candidat la şefia filialei PNL Bucureşti, a ţinut să precizeze că discursul lui Viorel Cataramă nu este un document asumat de organizaţia din Capitală a Partidului Naţional Liberal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici