Scutaru: Ponta minte şi calomniază privind Legea amnistiei. Să ne spună clar dacă o susţine

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a susţinut, miercuri, că premierul Victor Ponta a minţit şi a calomniat în momentul în care a vorbit despre Legea amnistiei ca fiind susţinută de liberali, spunând că PSD şi premierul trebuie să-şi prezinte clar poziţia pentru respingerea actului normativ.

586 afișări
Imaginea articolului Scutaru: Ponta minte şi calomniază privind Legea amnistiei. Să ne spună clar dacă o susţine

Scutaru: Ponta minte şi calomniază privind Legea amnistiei. Să ne spună clar dacă o susţine (Imagine: Claudiu Irimie/ Mediafax Foto)

Liderul deputaţilor PNL l-a acuzat, într-o conferinţă de presă, pe premierul Victor Ponta de "minciună" şi "calomnie", referindu-se la afirmaţiile acestuia conform cărora autorii Legii amnistiei ar fi Crin Antonescu şi Relu Fenechiu.

"Formal, autorii legii sunt deputaţii Mădălin Voicu de la PSD şi Păun de la minorităţi. În Comisia juridică de la vremea respectivă, nu noi, ci PSD a propus majorarea limitei de pedeapsă de la 4 la 7 ani ca să fie siguri că scapă cam toţi care aveau nevoie. Domnul Ponta practică un dublu limbaj, pe de o parte zâmbeşte foarte frumos când stă lângă Joe Biden sau doamna Merkel şi spune că e interesat de respectarea justiţiei şi promite lucrul acesta, dar când se întâlneşte cu domnul Cosma, domnul Măzăre, domnul Oprişan, are o altă atitudine", a afirmat Scutaru.

El i-a cerut lui Ponta ca la prima reuniune a conducerii PSD să discute despre Legea amnistiei pentru a da "liber" deputaţilor din Comisia juridică să voteze pentru respingere.

Liderul deputaţilor PNL a susţinut că Eugen Nicolicea, ministru propus pentru relaţia cu Parlamentul, a afirmat marţi că între priorităţile sale s-ar afla Legea amnistiei şi graţierii.

"Ministrul Justiţiei să spună foarte clar care este poziţia sa ca ministru, prima dată s-a pronunţat împotriva proiectului de lege, au trecut trei luni de atunci (...) S-a consultat domnul Nicolicea şi cu domnul ministru al Justiţiei când a formulat această declaraţie şi a pledat pentru necesitatea adoptării Legii amnistiei şi graţierii?", a mai declarat Scutaru.

De asemenea, deputatul PNL Cristina Pocora a declarat că în mai multe rânduri liberalii au cerut punerea pe ordinea de zi a Legii amnistiei şi graţierii pentru respingere, însă parlamentarii PSD au refuzat acest demers.

"Din nou astăzi în cadrul comisiei colegii noştri au insistat pentru respingerea acestei legi. Ceea ce au reuşit să obţină de comun acord cu toţi colegii din comisie este ca săptămâna viitoare să fie invitat la Comisia juridică ministrul Justiţiei, să aibă loc o dezbatere cu instituţii din sistem, să fie invitaţi reprezentanţi ai DNA, Parchetului General, ANP, în aşa fel încât sperăm ca în urma acestei dezbateri şi PSD să fie convins şi să accepte că această lege trebuie să-şi încheie traseul legislativ, să fie respinsă definitiv", a declarat Pocora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici