Senatori PNL: Guvernul Ponta face greşeala pe care au făcut-o guvernele PDL - lucrează dictatorial

Senatorii PNL Bihor Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea declară că Guvernul Ponta face aceeaşi greşeală pe care au făcut-o guvernele PDL, respectiv lucrează "dictatorial" şi nu furnizează parlamentarilor USL informaţii despre proiectele majore pe care intenţionează să le adopte.

1217 afișări
Imaginea articolului Senatori PNL: Guvernul Ponta face greşeala pe care au făcut-o guvernele PDL - lucrează dictatorial

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Senatorii PNL Bihor Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea au declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că l-au interpelat pe vicepremierul Liviu Dragnea în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cerându-i să meargă la Oradea şi să explice "ce e cu regionalizarea!".

Cei doi au spus că oamenii îi întreabă despre regionalizare şi ei nu ştiu ce să răspundă, fiind în aceeaşi situaţie în care se află majoritatea parlamentarilor USL, motiv pentru care au depus o interpelare la adresa ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

"Noi am numit Guvernul Ponta, noi va trebui să votăm regionalizarea, aşadar nu este normal ca despre acest proiect să aflăm detalii doar de la televizor şi din presă. Să vină (Dragnea - n.r.) şi să ne explice ce e cu regionalizarea!", a afirmat senatorul Cristian Bodea.

La rândul său, senatorul Valeriu Boeriu a afirmat că regionalizarea reprezintă o schimbare majoră. "Tocmai de aceea noi, parlamentarii care va trebui să o votăm, trebuie să cunoaştem detalii legate de ceea ce gândeşte Guvernul în această privinţă. Iar asta înseamnă că Guvernul ar trebui să comunice cu noi, să ne ceară părerea. Însă, din păcate, asta nu se întâmplă", a afirmat Boeriu.

În opinia celor doi senatori liberali, Guvernul Ponta face aceeaşi greşeală pe care au făcut-o guvernele PDL, lucrând "dictatorial" şi nefurnizând parlamentarilor USL informaţii despre proiectele majore pe care intenţionează să le adopte.

"Prin faptul că nu comunică nici măcar cu noi, parlamentarii care i-au numit, Guvernul Ponta repetă aceeaşi greşeală a celor de dinaintea lor. Adică lucrează dictatorial, fără să dea socoteală nimănui, pierzând astfel contactul cu electoratul", a spus senatorul Cristian Bodea.

Cei doi parlamentari sunt de părere că, prin modul "defectuos" în care gestionează relaţia chiar şi cu propriii parlamentari USL, Guvernul Ponta "ori nu ştie, ori nu vrea să comunice".

În opinia lui Boeriu şi Bodea, faptul că nu explică cetăţenilor şi Parlamentului ce cuprinde proiectul de regionalizare şi cum se intenţionează aplicarea acestuia, Guvernul îşi afectează propria imagine publică, motiv pentru care au decis să critice public, dar "cu prietenie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici