Senatorul Udriştoiu ar urma să-şi anunţe demisia din PDL

Senatorul de Dolj Tudor Udriştoiu ar urma să-şi anunţe demisia din PDL şi să rămână, cel puţin deocamdată, senator neafiliat la un grup parlamentar, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX surse politice.

348 afișări
Imaginea articolului Senatorul Udriştoiu ar urma să-şi anunţe demisia din PDL

Senatorul Udriştoiu ar urma să-şi anunţe demisia din PDL (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Conform surselor citate, Udriştoiu ar urma să facă acest anunţ chiar în plenul Senatului de luni după-amiază.

Pe de altă parte, senatorul PDL Gheorghe David se află, la ora transmiterii acestei ştiri, la sediul PNL, acesta spunându-le ziariştilor că a venit să salute pe cineva.

La începutul săptămânii trecute, senatorul Sorina Plăcintă şi-a anunţat trecerea de la PDL la PNL.

Miercuri, liderul liberalilor din Senat, Puiu Haşotti, a declarat că sunt discuţii cu mai mulţi parlamentari PDL care doresc să plece din partid şi să treacă la PNL şi PSD, el arătând că aceste schimbări sunt necesare puterii pentru a-şi păstra majoritatea la Senat şi de la 1 septembrie.

Puiu Haşotti a arătat că, pornind de la o realitate politică din Senat, de la 1 septembrie Guvernul are nevoie de o majoritate parlamentară, în urma câştigării alegerilor locale de un număr important de senatori.

"Venirea câtorva senatori de la PDL face posibil ca Guvernul să aibă în Senat o majoritate suficientă şi ca în Biroul Permanent al Senatului, puterea, USL să aibă o majoritate", a mai arătat Haşotti.

Întrebat câţi senatori PDL ar putea demisiona în perioada următoare, Haşotti a declarat că nu poate da o cifră, tot ceea ce poate spune fiind că la 1 septembrie puterea va avea majoritate în Senat.

La alegerile locale din 10 iunie, şase senatori PNL şi PSD au fost aleşi în administraţia locală.

Legea 161/2003 privind transparenţa în funcţiile publice prevede că postul de parlamentar este incompatibil cu cel de ales local şi stipulează că deputatul sau senatorul aflat în acest caz are la dispoziţie 15 zile pentru a informa Biroul permanent al Camerei din care face parte.

Legea stipulează că în termen de 60 de zile de la expirarea celor 15 zile parlamentarul în cauză trebuie să opteze între mandatul de parlamentar şi cel de ales local, demisionând din una dintre funcţii.

Parlamentarii aleşi pe 10 iunie în funcţii de primari sau de preşedinţi de CJ îşi vor exercita mandatele în actuala sesiune legislativă, care se încheie la sfârşitul lunii iunie, dar nu şi în sesiunea legislativă care debutează în septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici