Sergiu Nicolaescu şi-a dat demisia din PSD şi din grupul parlamentar din Senat. Vezi de ce

Regizorul Sergiu Nicolaescu a demisionat, luni, din PSD, după ce conducerea formaţiunii i-a reproşat atitudinea "îngăduitoare" faţă de legea TVR promovată de deputatul PDL Raluca Turcan.

120 afișări
Imaginea articolului Sergiu Nicolaescu şi-a dat demisia din PSD şi din grupul parlamentar din Senat. Vezi de ce

Sergiu Nicolaescu şi-a dat demisia din PSD şi din grupul parlamentar din Senat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că lui Sergiu Nicolaescu i se reproşase, în Biroul Permanent Naţional, faptul că a lipsit de la o şedinţă a Comisiei de cultură a Senatului, permiţând astfel adoptarea legii TVR a Ralucăi Turcan.

Aceleaşi surse au arătat că lui Nicolescu i se imputa şi faptul că a condus "prea moale" o şedinţă în care conducerea TVR ar fi trebuit să fie audiată legat de modul în care a fost reflectată moartea lui Adrian Păunescu.

Sergiu Nicolescu fusese convocat, la începutul lui februarie, la BPN al PSD, Victor Ponta afirmând, atunci, că ar fi fost nevoie "de mai mult curaj" în ceea ce priveşte promovarea iniţiativei PSD de eliminare a obligativităţii plăţii abonamentului la SRTv.

Aceleaşi surse au mai relatat că Nicolaescu era pe punctul de a fi înlocuit de la preşedinţia comisiei de cultură a Senatului, după ce, în februarie, Victor Ponta mai încercase schimbarea lui, însă o amânase în urma obiecţiilor formulate, atunci, de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Senatorul Sergiu Nicolaescu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din PSD pentru că între el şi "anumite persoane" din conducerea formaţiunii există "o nepotrivire de caracter".

După 1989, Sergiu Nicolaescu a susţinut Frontul Salvării Naţionale, fiind ales în repetate rânduri senator al acestei formaţiuni. Nicolaescu a fost apoi parlamentar PDSR şi PSD.

El a fost parlamentar în legislaturile 1990 - 1992, 1992 - 1996, 1996 - 2000, 2000 - 2004, şi este senator din 2008 până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici