Siegfried Mureşan: Parlamentul European discută joi în plen situaţia din România / Preşedintele PPE: Adoptarea acestor legi nocive în mijlocul nopţii contravine tuturor principiilor

Purtătorul de cuvânt al PPE, europarlamentarul Siegfried Mureşan, a anunţat că Parlamentul European a decis să pună pe ordinea de zi a şedinţei de plen de joi situaţia din România.

3843 afișări
Imaginea articolului Siegfried Mureşan: Parlamentul European discută joi în plen situaţia din România / Preşedintele PPE: Adoptarea acestor legi nocive în mijlocul nopţii contravine tuturor principiilor

Preşedintele PPE, Joseph Daul, a cerut miercuri Guvernului să retragă OUG privind Codurile penale şi să respecte statul de drept, argumentând că ''adoptarea acestor legi nocive în mijlocul nopţii contravine tuturor principiilor democraţiei şi transparenţei''.

''Sunt îngrijorat faţă de cei mai recenţi paşi ai Guvernului socialist din România care slăbesc sistemul de justiţie prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă privind dezincriminarea abuzului în serviciu, precum şi printr-un proiect de lege privind graţierea. Adoptarea acestor legi nocive în mijlocul nopţii contravine tuturor principiilor democraţiei şi transparenţei. Sistemul de justiţie din România a devenit, în ultima vreme, independent şi transparent, iar Guvernul României încearcă acum să-l slăbească. Justiţia trebuie să servească, în primul rând, poporul, nu pe politicienii corupţi. Această ordonanţă nu serveşte poporul şi nici nu este în acord cu un sistem de justiţie independent. Din contră, slăbeşte justiţia şi subminează încrederea oamenilor în instituţiile statului'', a transmis Daul prin intermediul unui comunicat de presă.

El subliniază că lupta anticorupţie trebuie să continue.

''Un guvern care slăbeşte lupta anticorupţie acţionează împotriva intereselor oamenilor. PPE se solidarizează cu cetăţenii din România, cu sistemul de justiţie care îşi îndeplineşte datoria şi cu toate instituţiile şi forţele politice care apără statul de drept'', conchide liderul PPE.

Siegfried Mureşan: Parlamentul European discută joi în plen situaţia din România

''Parlamentul European tocmai a decis punerea situaţiei democratice şi a justiţiei din România pe ordinea de zi a sesiunii plenare de mâine'', a precizat el pe Facebook.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans au avertizat Guvernul României să nu submineze lupta împotriva corupţiei.

Comisia Europeană atrage atenţia asupra posibilelor regrese şi va examina ordonanţele de urgenţă privind Codul penal şi graţierea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici