Sorin Grindeanu apără graţierea: În acest moment în România nu există un echilibru al puterilor în stat

Premierul Sorin Grindeanu a apărat miercuri seara proiectul graţierii şi cel de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală afirmând că din punctul său de vedere în acest moment în România nu există un echilibru al puterilor în stat.

5367 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu apără graţierea: În acest moment în România nu există un echilibru al puterilor în stat

Sorin Grindeanu apără graţierea: În acest moment în România nu există un echilibru al puterilor în stat (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

''Aceste două propuneri, legate de graţiere şi modificările Codurilor, nu erau pe ordinea de zi. Constituţional şi respectând legea, Guvernul are voie să dea Ordonanţe de Urgenţă. Nu Guvernul Grindeanu a inventat aceste lucruri. Fostul mare Guvern tehnocrat a dat ordonanţă de modificare a Codului Penal în urmă cu câteva luni. Eu n-am văzut să fie asemenea scandaluri'', a spus Sorin Grindeanu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

''O să vedem care este cea mai bună variantă. Poate fi prin OUG, poate fi prin Parlament, vom vedea care este cea mai bună soluţie. Amândouă variante sunt legale'', a subliniat el.

În opinia premierului, în momentul de faţă nu există un echilibru al puterilor în România.

"Toată lumea îşi doreşte un stat de drept, toată lumea îşi doreşte să reducem cât mai mult din corupţie, toate lucrurile care fac o Românie dreaptă, o Românie normală, cum am spus în discursul de învestitură. Dar o Românie normală înseamnă şi respectarea drepturilor fiecărui cetăţean la un proces echitabil şi corect, fără abuzuri. (...) România normală nu înseamnă abuzuri, nu înseamnă amestecul puterilor în stat şi nici măcar ca una din puterile din stat să fie mai puternică decât alta, ci înseamnă un echilibru. Asta înseamnă o Românie normală. Din punctul meu de vedere, în acest moment nu există acest echilibru", a afirmat premierul.

Peste două mii de oameni au ajuns miercuri seara în faţa Guvernului, unde au protestat faţă de ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor. Protestatarii s-au strâns, iniţial, în Piaţa Universităţii, ulterior deplasându-se către Piaţa Victoriei. Mitinguri au fost şi la Cluj Napoca, Iaşi, Sibiu, Timişoara şi Craiova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici