Statul are 877 reprezentanţi în consiliile de conducere ale companiilor cu capital de stat. Indemnizaţii lunare sau de şedinţă, cuprinse între 1.500 şi 137.585 lei

Statul are 877 de reprezentanţi în consiliile de administraţie, de conducere, de coordonare, de supraveghere sau de decizie ale companiilor publice cu capital integral sau majoritar de stat, iar aceştia primesc indemnizaţii lunare sau de şedinţă cuprinse între 1.500 şi 137.585 lei brut.

2086 afișări
Imaginea articolului Statul are 877 reprezentanţi în consiliile de conducere ale companiilor cu capital de stat. Indemnizaţii lunare sau de şedinţă, cuprinse între 1.500 şi 137.585 lei

Statul are 877 reprezentanţi în consiliile de conducere ale companiilor cu capital de stat. Indemnizaţii lunare sau de şedinţă cuprinse între 1.500 şi 137.585 lei

Potrivit listei întocmită de Guvern, cea mai mare indemnizaţie o are Traian Sorin Halalai, respectiv 137.585 lei lunar brut, reprezentant al Ministerului Finanţelor în Consiliul de administraţie al Băncii de Export-Import a României-Eximbank. Tot la Eximbank, statul mai are un reprezentant care primeşte 72.598 lei lunar şi alţi trei reprezentanţi cu indemnizaţii de 22.650 lei lunar.

La CEC, Radu Gheţea primeşte 121.424 lei pe lună brut, iar ceilalţi reprezentanţi ai statului sunt remuneraţi cu 83.823 lei lunar şi 62.075 lei lunar câte o persoană şi 24.285 lei lunar, trei persoane.

La Fondul Român de Contragarantare, preşedintele Consiliului de supraveghere, Ioan Hidecuti, are o indemnizaţie de 15.000 lei lunar, iar membrii consiliului, 10.000 lei lunar, sume identice primind şi reprezentanţii statului în CA al Fondului de garantare pentru IMM-uri.

Indemnizaţii consistente situate în jurul a 4.000 de lei lunar primesc şi reprezentanţii statului la CNADNR, Transgaz, Transelectrica, ROMATSA, Antibiotice Iaşi, CFR, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Compania Naţională Porturi Maritime Constanţa, Romgaz şi Electrocentrale Grup.

Cele mai numeroase indemnizaţii cu care sunt remuneraţi reprezentanţii statului în companii se situează între 1.500 şi 3.000 de lei lunar, aici întâlnind companii cum ar fi Romarm, Romfilatelia, Electrocentrale Bucureşti, Electrocentrale Constanţa, Nuclearelectrica, Oil terminal, Termoelectrica, Apele Române, Plafar etc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici