Stolojan: Boc este nepotrivit pentru unii, pentru că este un om corect

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că îşi menţine opinia că premierul trebuie să fie şi preşedintele partidului de guvernare, arătând că Emil Boc "este nepotrivit pentru unii, pentru că este un om corect".

20 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Boc este nepotrivit pentru unii, pentru că este un om corect

Stolojan: Boc este nepotrivit pentru unii, pentru că este un om corect (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Stolojan a precizat, de asemenea, că nu crede că PDL şi-ar reveni ca imagine dacă ar fi desemnat un premier tehnocrat.

"Preşedintele partidului de guvernare trebuie să fie şi prim ministru, argumentul este că o persoană care deţine cele două funcţii poate să atenueze tensiunile care apar. În cazul separării celor două funcţii, preşedintele partidului de guvernare va intra foarte curând în conflict cu primul ministru. Nu cred că România se află în prezent într-o situaţie în care o guvernare să fie gestionată de o persoană şi partidul de guvernământ să fie gestionat de altă persoană", a spus Stolojan.

El a arătat că toate discuţiile din ultima vreme s-au bazat pe ipoteza că percepţia faţă de partidul de guvernământ s-ar schimba şi PDL şi-ar reveni foarte repede dacă ar fi un premier tehnocrat, dar a apreciat că această idee nu este valabilă, singura soluţie fiind creşterea economică.

"Faţă de tot ce s-a discutat până acum, nu cred că România este în situaţia în care imaginea partidului de guvernare să poată fi desprinsă de percepţia guvernării. Ori, multe din discuţii se bazează pe această prezumţie, că, dacă am avea un premier tehnocrat, partidul îşi va reveni mai repede. Singura ieşire, după mine, este ca, în 2011, să avem creştere economică, iar în 2012 această creştere economică să se regăsească şi în percepţia populaţiei", a explicat Theodor Stolojan.

Întrebat dacă premierul Emil Boc ar trebui să fie schimbat din funcţie, Stolojan a spus: "Boc este nepotrivit pentru unii, pentru că este un om corect".

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, marţi, la Parlament, timp de două ore, cu parlamentarii PDL. Preşedintele a declarat că a demarat consultări cu partidele şi grupurile aflate la putere cu privire la posibilităţile de relansare a încrederii în coaliţie şi în Guvern, menţionând că discuţiile pentru o soluţie în acest sens vor avansa după alegerile din UDMR. De asemenea, şeful statului a declarat, în legătură cu ideea unui premier independent, că aceasta poate fi o soluţie, menţionând însă că nu crede că în coaliţie va exista o susţinere în acest sens.

Şeful statului a avut mai multe întâlniri, începând de duminică, la care au participat reprezentanţi ai PDL la nivel local şi central. De asemenea, şeful statului s-a întâlnit cu UDMR, UNPR şi cu liderul grupului minorităţilor.

Surse democrat-liberale declarau că din discuţiile preşedintelui cu reprezentanţii PDL a reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o variantă, susţinută de şeful statului, fiind numirea unui premier independent.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici