Tăriceanu: Asistăm în România la recompunerea monopolului puterii de către actualul preşedinte

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că actualul preşedinte recompune monopolul puterii, prin numirea în posturi-cheie a unor "oameni de încredere".

983 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Asistăm în România la recompunerea monopolului puterii de către actualul preşedinte

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"În momentul de faţă, asistăm în România la recompunerea monopolului puterii de actualul preşedinte, care doreşte în posturile-cheie să-şi pună oamenii de încredere. Acesta este primul motiv pentru care cred că este nepotrivită alegerea făcută în persoana domnului Ungureanu pentru conducerea SIE", a declarat Tăriceanu în plenul reunit.

"În ultima perioadă, aş spune de un an de zile, am ascultat foarte des o teorie care are mult miez, de evitat în România ca cineva să deţină monopolul puterii. Am văzut toţi perioadele nefaste în care o singură formaţiune politică şi liderul ei a deţinut puterea în România şi mă refer cu precădere la o perioadă pe care nu cred că aţi uitat-o, 2009 – 2012. Traian Băsescu preşednte şi PDL-ul la guvernare. Probabil că această lecţie i-a făcut pe mulţi români să fie extrem de reticenţi de a mai repeta greşeala", a mai spus preşedintele Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici