Tăriceanu, despre deplasările în străinătate ale senatorilor: Trebuie strâns puţin şurubul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut, luni, că banii pentru deplasările în străinătate ale senatorilor trebuie cheltuiţi proportional, în fiecare lună, altfel nu se vor încadra până la sfârşitul anului în cheltuielile aprobat, adăugând că „trebuie strâns puţin şurubul”.

428 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre deplasările în străinătate ale senatorilor: Trebuie strâns puţin şurubul

Tăriceanu, despre deplasările în străinătate ale senatorilor: Trebuie strâns puţin şurubul

„Avem nişte deplasări pe care văd că trebuiesc un pic privite mai cu atenţie, pentru că nu o să ne încadrăm până la sfârşitul anului în cheltuielile aprobate prin buget. Sunt bani, dar banii trebuie cheltuiţi aproximativ proporţional, în fiecare lună, cu cota care revine fiecărei luni, adică împărţim bugetul nu la 12 luni, pentru că lunile de vacanţă de vară nu sunt folosite pentru deplasări, deci împărţim bugetul la 9-10 luni şi avem o sumă aproximativă în cadrul căreia trebuie să ne încadrăm în fiecare lună. Dacă cheltuielile sunt duble faţă de cele preconizate, atunci sigur că trebuie puţin strâns şurubul”, a declarat Tăriceanu, după şedinţa Biroului Permanent.

Preşedintele Senatului a adăugat că de aceste lucruri se ocupă chestorul, căruia i-a recomandat să fie mai atent, precizând că a refuzat, în şedinţa de luni, un memorandum care prevedea o participare a unei delegaţii la o deplasare în străinătate.

„Am refuzat acest memorandum, l-am trimis să-l refacă pentru că, în zilele noastre, tipul de relaţii externe care funcţiona acum 50 de ani, nu mai funcţionează, adică nu mai sunt vizite politice de zile întregi şi săptămâni, vizitele sunt pe obiective, întâlnirile sunt fixate dinainte, agenda e foarte strânsă, stai o zi jumate - două maximum şi cu asta s-a încheiat. Lucrul acesta nu se aplică la vizitele la distanţe foarte mari, în SUA, în China, unde drumul îţi ia numai două zile, dar când e vorba de Europa nu putem să acceptăm deplasări atât de lungi, care ridică semne de întrebare”, a spus Tăriceanu.

Totodată, acesta a declarat că, în cadrul şedinţei Biroului Permanent, colegii săi au dorit să discute şi subiectul privind amplsarea staţiilor de alimentare pentru autovehiculele electrice.

„E o problemă administrativă care ţine de secretarul general al Senatului, dar astăzi a primit îndemnuri serioase la treabă. Sunt câteva impedimente nu nesemnificative. Primul este că reţeaua electrică aparţine Camerei Deputaţilor şi Senatul nu are voie să vândă energie. Trebuie să stabilim ce facem cu maşinile care se alimentează la reţeaua electrică, cum se alimentează, gratuit? Nu putem să lăsăm lucrul acesta, mai ales că vin şi vizitatori şi chiar şi membri ai Senatului, nu cred că ar fi normal ca aprovizionarea cu energie electrică să fie gratuită”, a explicat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a spus că aceste chestiuni trebuie rezolvate de Secretariatul General.

„Nu transformăm Parlamentul în Societate Comercială, e un serviciu pe care o să-l asigure probabil Parlamentul sau Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice. Dar v-am spus, în principiu, care sunt obstacolele cu care ne confruntăm în această perioadă, mai ales că în România suntem totuşi la început cu tot ceea ce înseamnă reaţeaua de dezvoltare pentru automobilele electrice”, a susţinut Călin Popescu-Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici