Tăriceanu, preşedintele Senatului: I-am spus preşedintelui german că Schengen a devenit un instrument politic, cu MCV ca pretext

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat luni că i-a transmis preşedintelui Germaniei ''trecând anumite bariere de limbaj politicios'' că Schengen a devenit un instrument politic în mâna ţărilor occidentale care invocă drept pretexte elemente legate de MCV.

1722 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, preşedintele Senatului: I-am spus preşedintelui german că Schengen a devenit un instrument politic, cu MCV ca pretext

Tăriceanu, preşedintele Senatului: I-am spus preşedintelui german că Schengen a devenit un instrument politic, cu MCV ca pretext

''Discuţia a abordat şi subiecte politice, iar subiectul pe care l-am discutat în a doua parte a întâlnirii a fost legat de aderarea României la Schengen, unde i-am spus punctul meu de vedere şi anume că, din păcate, în momentul de faţă Schengen-ul în loc să rămână aşa cum este de fapt – un element tehnic în care România de îndată de îndeplineşte cerinţele tehnice ar fi trebuit să fie primită în spaţiul Schengen, s-a transformat într-un instrument politic şi datorită faptului că multe ţări occidenteale din considerente de politică internă nu au făcut acest lucru'', a afirmat Tăriceanu, după întâlnirea cu preşedintele Germaniei.

El a mai spus că ţările respective au preferat să ţină cont de anumite atitudini şi poziţii pe scerna politică internă şi au invocat în mod incorect condiţii care depăşesc cele prevăzute în aderarea la Schengen.

''România a îndeplinit condiţiile politice de aderare la UE în două etape succesive. În primul moment când a fost acceptată pentru începerea negocierilor de aderare, apoi prin aderarea efectivă. Deci condiţiile politice noi le-am îndeplinit. Acum Schengen a devenbit un fel de instrument prin care multe ţări din spaţiul occidental care nu au curaj să ia această decizie de a accepta România în Schengen invocă elemente de ordin politic legate de foarte multe ori de MCV'', a adăugat Tăriceanu.

El a ţinut să mai precizeze că i-a comunicat aceste lucruri preşedintelui german ''trecând anumite bariere de limbaj elegant, politicos, diplomatic''.

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, a lăudat luni la Palatul Cotroceni activitatea DNA, pe care o consideră unul dintre pilonii principali ai procesului de reformă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici