Tăriceanu: PSD a decis să meargă cu candidaţi proprii şi la fel vom face şi noi

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri, la Slatina, că partidul său va susţine candidaţi proprii la Primăria Generală a Capitalei şi la cele şase sectoare, după ce PSD a luat aceeaşi decizie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

371 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: PSD a decis să meargă cu candidaţi proprii şi la fel vom face şi noi

Tăriceanu: PSD a decis să meargă cu candidaţi proprii şi la fel vom face şi noi (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ALDE nu a stabilit când va anunţa candidaţii pentru Bucureşti, precizând că momentul nu va fi întârziat mult.

„Am decis foarte clar. La Bucureşti, ALDE va avea candidat la Primăria Generală şi la fiecare sector şi listă separată, la sectoare şi la Primăria Generală. Am spus că susţinem anumiţi candidaţi pentru că acestea erau chestiunile care se preliminau, nu era nimic decis. Decizia a venit astăzi. PSD a luat decizia să meargă cu candidaţi la Primăria Generală şi la sectoare, i-a şi prezentat, iar noi am luat decizia să mergem cu candidaţi separaţi la primărie şi la sectoare. Nu ştiu să vă spun, în acest moment, când îi vom prezenta, dar sigur că nu o să întârziem foarte mult”, a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai precizat că exclude posibilitatea unei candidaturi a sa la Primăria Generală, obiectivul său fiind alegerile parlamentare.

„E obligatoriu să avem candidaţi, dar nu candidez eu. Vă şi explic de ce: eu cred că a mea contribuţie, modest vorbind, trebuie să fie axată pe obiectivul strategic care este intrarea în Parlament şi nu alegerile locale”, a mai afirmat Tăriceanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că social-democraţii au validat candidatura Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei şi au decis să meargă cu UNPR la sectorul 2, însă nu vor avea candidaţi comuni cu ALDE, pentru că „electoratele sunt puţin diferite”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici