Tăriceanu: Săptămâna viitoare stabilim data întâlnirii informale dintre Senat şi CSM

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că în şedinţa Biroului Permanent s-a decis ca data întâlnirii informale dintre Senat şi CSM va fi stabilită săptămâna viitoare, după ce membrii conducerii Senatului se consultă cu partidele din care fac parte.

66 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Săptămâna viitoare stabilim data întâlnirii informale dintre Senat şi CSM

Tăriceanu: Săptămâna viitoare stabilim data întâlnirii informale dintre Senat şi CSM (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

”Am înaintat printr-un memorandum intern această propunere colegilor din Biroul Permanent, a avut loc o discuţie şi propunerea a fost foarte bine primită. Am hotărât să lăsăm o săptămână timp de gândire, tuturor membrilor Biroului Permanent, pentru a se sfătui cu partidele din care provin, pentru ca liderii grupurilor parlamentare să aibă consultarea şi în termen de o săptămână vom creiona, deja, scrisoarea pe care o vom trimite CSM, de invitaţie la acest dialog”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a adăugat că a sugerat ca prima discuţie să fie fără o agendă prestabilită şi să fie mai degrabă ”deschisă unui dialog constructiv, la care să poată defini problemele care îi preocupă şi pe senatori şi pe reprezentanţii Justiţiei”.

Călin Popescu Tăriceanu a mai afirmat că va trebui să facă o consultare şi cu preşedintele CSM, pentru a găsi o dată convenabilă pentru această dezbatere.

reşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, că propune organizarea cât mai curând posibil, la Palatul Parlamentului, a unei întâlniri informale între conducerea Senatului şi membrii CSM, pe tema relaţiei bilaterale şi a exercitării atribuţiilor celor două instituţii.

Preşedintele Senatului a transmis, prin intermediul unei declaraţii de presă, că în ultimul timp, ”şi-au făcut simţită prezenţa în spaţiul public şi în relaţia bilaterală o serie de diferenţe de abordări şi opinii între Senatul României şi Consiliul Superior al Magistraturii”, care ”s-au manifestat prin declaraţii publice polemice ale unor reprezentanţi ai celor două instituţii şi prin sesizarea înaintată Curţii Constituţionale a României de către CSM”.

”Având în vedere această împrejurare, faptul că Parlamentul se află într-o fază avansată de definitivare a proiectului de lege pentru modificarea Constituţiei şi necesitatea promovării dialogului între autorităţile statului pentru soluţionarea unor potenţiale disfuncţionalităţi, mâine 15 aprilie a.c., voi face următoarea propunere membrilor Biroului Permanent al Senatului: Organizarea cât mai curând posibil, la Palatul Parlamentului, a unei întâlniri informale între membrii Biroului Permanent al Senatului şi membrii CSM, la care participanţii să exprime în mod liber şi fără o ordine de zi prestabilită problemele cu care se confruntă în relaţia bilaterală şi în exercitarea atribuţiilor constituţionale între cele două instituţii”, a anunţat Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici