Tişe: Sesizez DNA, Dragnea să fie tras la răspundere pentru banii alocaţi în 2014 ca mită electorală

Vicepreşedinte PNL Alin Tişe sesizează DNA pentru tragerea la răspundere penală a vicepremierului Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu după cheltuirea a peste 400 de milioane de euro din fondul de rezervă al Guvernului în 2014, "fără niciun criteriu", ca "mită electorală" pentru primari.

365 afișări
Imaginea articolului Tişe: Sesizez DNA, Dragnea să fie tras la răspundere pentru banii alocaţi în 2014 ca mită electorală

Tişe: Sesizez DNA, Dragnea să fie tras la răspundere pentru banii alocaţi în 2014 ca mită electorală (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Senatorul Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că alocarea banilor către primari în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale "a fost o acţiune premeditată a PSD, primarii fiind ademeniţi de Liviu Dragnea", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Liviu Dragnea să fie tras la răspundere penală, ar trebui anchetat pentru modul în care a distribuit banii din pixul lui prin ordin de ministru, fără să existe niciun criteriu. Consider că este vorba de abuz în serviciu şi sesizez DNA pentru că se impune de urgenţă o verificare a celor 420 de milioane de euro cheltuiţi de Dragnea în 2014 din fondul de rezervă al Guvernului. Acesta s-a folosit de banii publici ca de banii lui în campania electorală pentru prezidenţiale şi a dat banii ca mită electorală la primari, a fost operaţiunea PSD «bani contra voturi», în special în judeţele roşii. A fost o acţiune premeditată, primarii au fost ademeniţi de Dragnea, este caz tipic de mită electorală", a spus Tişe.

Potrivit acestuia, Liviu Dragnea şi-a folosit influenţa politică pentru a "mitui" primari şi aleşi locali care au plecat de la alte partide la PSD sau au promis că o fac.

"Nu mă aştept ca Dragnea să demisioneze, nu are atâta onoare, dar sunt convins că instituţiile statului vor reuşi să stabilească legătura între banii alocaţi către anumiţi primari şi voturile aduse de aceştia în campania electorală pentru Victor Ponta", a spus senatorul PNL.

Tişe a susţinut că va sesiza DNA despre aceste lucruri în cursul zilei de joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici