UDMR, nemulţumită de două nume grele de pe lista de miniştri ai lui Orban: Un om din şcoala lui Năstase nu e o înţelegere pentru România

Kelemen Hunor a declarat, luni, că UDMR nu susţine numirea lui Bogdan Aurescu în funcţia de ministru de Externe, deoarece „un om din şcoala lui Năstase nu e o înţelegere de care are nevoie România”. O altă nemulţumire a maghiarilor vizează numirea lui Nicolae Ciucă la Ministerul Apărării.

3086 afișări
Imaginea articolului UDMR, nemulţumită de două nume grele de pe lista de miniştri ai lui Orban: Un om din şcoala lui Năstase nu e o înţelegere pentru România

UDMR, nemulţumit de două nume grele de pe lista de miniştri ai lui Orban: Un om din şcoala lui Năstase nu e o înţelegere pentru România

„I-am spus şi domnlui Orban, să readuci într-un Guvern liberal un om din şcoala lui Năstase nu înseamna o prea mare înţelegere a ce are nevoie România astăzi. Dar este treaba lor, nu este treaba noastra, eu voi fi mâine în campanie, deci nu pot vota nici pentru nici împotriva domnului Aurescu. Din punctul meu de vedere este o greseala, PNL are foarte mulşi oameni din partid sau apropiaţi de centru-dreapta, puteai să aduci un om la fel de bun diplomat la fel de bun, dar un om cu vederi mult mai deschise şi mai apropiate de politicile pe care trebuie să le promoveze un om de centru-dreapta. (...) Eu nu voi fi prezent, eu sunt membru în comisia de politică externă, vom vedea, votează fiecare cum doreşte. Dacă va fi convingător domnul Aurescu, sigur că va primi votul, nu ştiu asta, nu vreau să intru în astfel de amănunte.”, a afirmat Kelemen Hunor, luni, după discuţiile purtate cu Ludovic Orban.

Despre propunerea pentru Ministerul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, liderul UDMR a afirmat că „nu poţi să promovezi un general activ într-o funcţie de ministru. Atunci, ce credibilitate mai ai când respingi un magistrat la fel de activ? Dacă va trece domnul Ciucă până mâine în rezervă, e altă discuţie. Dar nu se obişnuieşte să pui un militar activ într-o astfel de funcţie. În rest nu am nimic de reproşat dlui Ciucă.”

Kelemen Hunor a afirmat că toţi parlamentarii UDMR vor fi prezenţi la votul de învestitură, însă vor acorda sprijinul doar în baza unor clarificări asupra programului de guvernare şi de asemenea, a răspunsurilor venite de la miniştri, în cadrul audierii acestora.

Audierea miniştrilor propuşi în Guvernul Orban va avea loc marţi şi miercuri, urmând ca votul să fie dat într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00, potrivit unei decizii a conducerii Parlamentului.

Taguri:
udmr,
kelemen,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici