Udrea: PMP va solicita marţi, la Cameră, anchetă parlamentară pe tema manualelor şcolare

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, că formaţiunea sa va solicita, marţi, la Camera Deputaţilor, înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să stabilească motivele pentru care manualele şcolare pentru clasa întâi şi a doua nu au fost încă tipărite.

109 afișări
Imaginea articolului Udrea: PMP va solicita marţi, la Cameră, anchetă parlamentară pe tema manualelor şcolare

Udrea: PMP va solicita marţi, la Cameră, anchetă parlamentară pe tema manualelor şcolare (Imagine: Stefan Sandu/Mediafax Foto)

Udrea a spus, luni, într-o declaraţie de presă, că cere ACL să sprijine acest demers.

Întrebată dacă PMP va susţine moţiunea simplă pe Educaţie anunţată de ACL, Udrea a răspuns: "Vom susţine o moţiune simplă pe Educaţie şi în acelaşi timp cerem anchetă parlamentară pentru a se vedea din ce motiv nu au fost tipărite la timp abecedarele, manualele pentru copii de clasa întâi şi a doua".

"Avem, desigur, solicitarea către cei din ACL să susţină cererea nostră de a iniţia o comisie de anchetă parlamenară pentru a vedea de ce a apărut atât de târziu licitaţia pentru tipărirea manualelor", a adăugat Udrea.

 

Ea l-a criticat, totodată, pe premierul Victor Ponta pentru declaraţiile făcute luni, cu ocazia deschiderii anului şcolar. "Ziua de azi a fost marcată de tristeţe pentru că cei care au mers în clasa întâi şi a doua nu au avut parte de manuale pentru prima dată după cel de-al doilea Război Mondial. (...) Iar Victor Ponta ne-a oferit un moment şocant, care arată aroganţa prim-ministrului. Aflăm azi că nu au nevoie copiii de abecedar, ci avem o ţară în care copiii au toţi smartphone-uri şi stau pe internet şi se informează de acolo", a spus Udrea.

Ea a spus că Victor Ponta confundă copiii României cu proprii copiii şi îşi imaginează că toţi copiii din această ţară au posibilităţile pe care le au "copiii lui, copiii baronilor lui locali şi în general copiii politicienilor".

Anul şcolar 2014-2015 a început luni fără manuale noi pentru clasele I şi a II-a şi fără schimbări la examenele naţionale şi admiterea în liceu, dar cu un regulament ce integrează reguli de conduită în unităţile de învăţământ, un contract educaţional cu părinţii şi obligaţii pentru profesori şi elevi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici