Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România susţine programul naţional de investiţii

  • Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) susţin programul naţional de investiţii Anghel Saligny propus de Guvernul Cîţu.
  • Ei spun că guvernanţii trebuie să treacă peste divergenţe şi să aprobe documentul.
212 afișări
Imaginea articolului Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România susţine programul naţional de investiţii

Sursa foto: Mediafaxfoto

Prin intermediul unui comunicat de presă, UNCJR anunţă că susţine Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

De altfel, reprezentanţii autorităţilor locale au participat vineri la şedinţa Comisiei de Dialog Social care s-a desfăşurat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Cei de la UNCJR mai spun că investiţiile în drumurile judeţene şi locale, în reţelele de apă, canalizare, gaze şi în staţiile de epurare a apei vin în completarea marilor proiecte care se vor face la nivel central. Programul este cu atât mai important cu cât nu se ştie când vor putea fi accesate fonduri europene, precizează reprezentanţii UNCJR.

„În contextul în care Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu este încă aprobat, iar propunerile noastre privind finanţarea investiţiilor în infrastructura locală, mai ales a sistemului de gaze şi a drumurilor judeţene, nefăcând obiectul PNRR, Programul «Anghel Saligny» lansat astăzi, este de un real ajutor pentru a dezvolta acele comunităţi care, altfel, nu ar avea acces la nicio altă sursă de finanţare. Degeaba avem autostrăzi, dacă nu există drumuri judeţene care să asigure accesul la marile autostrăzi promise, degeaba avem creştere economică şi nivel de trai mai bun, dacă ne raportăm doar la câteva centre urbane mari, iar mai mult de jumătate din populaţia României nu are apă curentă şi nici alte condiţii minime pentru asigurarea igienei”, a declarat preşedintele UNCJR şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici