UNPR vrea discuţii cu partidele pentru modificarea Codului Penal privind infracţiunea de ultraj

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a fost mandatat de conducerea UNPR să iniţieze discuţii cu toate partidele parlamentare pentru susţinerea şi adoptarea cât mai rapidă a modificărilor la Codul Penal, privind sancţionarea infracţiunilor de ultraj.

108 afișări
Imaginea articolului UNPR vrea discuţii cu partidele pentru modificarea Codului Penal privind infracţiunea de ultraj

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Discuţiile cu partidele parlamentare ar urma să înceapă în aceste zile astfel încât iniţiativa legislativă de modificare a Codului Penal să fie adoptată în noua sesiune parlamentară din această toamnă, se arată într-un comunicat de presă al UNPR.

La începutul lunii august, Ministerul Afacerilor Interne a iniţiat un proiect de modificare a Codului Penal prin care propune sancţiuni mai mari pentru faptele de ultraj comise asupra poliţiştilor. Proiectul modifică articolului 257 -Ultrajul şi articolului 279 - Ultrajul judiciar, în sensul majorării pedepselor pentru aceste fapte, cu scopul de a descuraja acţiunile violente îndreptate împotriva reprezentanţilor autorităţii statului.

Potrivit sursei citate, faptele, aşa cum sunt ele prevăzute în Codul Penal, comise asupra unui poliţist, jandarm, procuror sau judecător, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, urmează a se sancţiona cu pedeapsa prevăzută pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu două treimi.

Proiectul de modificare include majorarea pedepselor pentru faptele de ultraj care au ca victime celelalte categorii de funcţionari publici care îndeplinesc funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici