Vanghelie: Trimit dosarul Severin la Comisia de etică a PSD Bucureşti, o decizie se va lua luni

"Dosarul" Adrian Severin va fi trimis la Comisia de Etică a PSD Bucureşti, iar eurodeputatul va fi invitat la discuţii, o decizie urmând să fie luată luni, a declarat, miercuri, Marian Vanghelie, care a precizat că va propune excluderea din partid a acestuia "în funcţie de decizia colegilor".

23 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Trimit dosarul Severin la Comisia de etică a PSD Bucureşti, o decizie se va lua luni

Vanghelie: Trimit dosarul Severin la Comisia de etică a PSD Bucureşti, o decizie se va lua luni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Vanghelie a afirmat că a trimis dosarul Severin şi cererea formulată de preşedintele PSD Victor Ponta Comisiei de etică a PSD Bucureşti şi l-a invitat şi pe eurodeputat să participe la şedinţa Biroului executiv de luni.

"Aşa spune statutul, că nu poţi să iei decizii asupra unui om dacă nu este şi acesta prezent. Dacă el nu vrea să vină, e treaba lui", a adăugat el.

Vanghelie a precizat că va propune excluderea lui Adrian Severin din partid în funcţie de decizia colegilor, însă nu se va pronunţa în ceea ce priveşte apelul lansat de Victor Ponta ca PSD Bucureşti să-i solicite europarlamentarului şi demisia din Parlamentul European.

"Eu personal cred că este un caz destul de complicat, o să-l ascultăm şi pe Adrian Severin pentru că este un caz destul de deosebit cu consecinţe internaţionale, dar şi cu interese internaţionale", a spus preşedintele PSD Bucureşti.

El şi-a explicat afirmaţia invocând faptul că subiecţii articolului din The Sunday Times au fost europarlamentarii în ale căror declaraţii de avere sau de interese apăreau contracte de consultanţă. "S-a încercat să fie chemaţi oameni cu anumite poziţii şi cu anumite influenţe. Din câte ştiu eu vor mai apărea astfel de cazuri în perioada următoare pentru că se doreşte, din partea unor personaje, eliminarea unor oameni influenţi din Parlamentul European", a spus Vanghelie.

Întrebat cine ar dori să-l elimine pe Severin, acesta a răspuns: "Lucrurile sunt prea complicate, dar eu cred că Adrian Severin are prea multă experienţă ca să fie păcălit. Din punct de vedere moral şi politic, Adrian Severin a greşit, dar din punct de vedere juridic, eu nu am calitatea să mă exprim".

Vanghelie a menţionat faptul că dacă rezultatele anchetei din Parlamentul European vor arăta că Severin este nevinovat, "acesta va putea să revină", în caz contrar "următorul pas obligatoriu va fi demisia din toate funcţiile".

Întrebat dacă PSD Bucureşti îi va solicita lui Severin şi renunţarea la mandatul de europarlamentar, preşedintele organizaţiei din capitală a răspuns: "Eu în primul rând voi încerca să-l conving pe Adrian Severin să-şi dea demisia din PSD pentru o perioadă până când Comisia de la Bruxelles va dovedi dacă este sau nu vinovat. Eu, ca lider PSD Bucureşti, nu am calitatea să-i cer demisia din PE, fiindcă el nu a fost candidatul PSD Bucureşti, ci a candidat pe lista naţională a PSD".

Statutul PSD prevede că excluderea unui membru din partid poate fi decisă atât pentru încălcarea Statutului, cât şi pentru "activităţi" sau "comportamente" care aduc prejudicii partidului, situaţie în care se încadrează şi cazul europarlamentarului Adrian Severin.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat pentru MEDIAFAX că i-a transmis o scrisoarea liderului organizaţiei Bucureşti, Marian Vanghelie, în care îi solicită începerea procedurii de excludere din partid a lui Adrian Severin, invocând decizia BPN de luni, cea a grupului PSD şi a grupului S&D din PE.

Solicitarea formulată de conducerea PSD către organizaţia PSD Bucureşti, de excludere din partid a europarlamentarului Adrian Severin, este semnată de Victor Ponta şi Liviu Dragnea şi face trimitere şi la "amploarea mediatică" a cazului, potrivit textului obţinut de MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici