Vasile Soporan demisionează din PSD

Deputatul PSD Vasile Soporan şi-a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, demisia din PSD, arătând că părăseşte grupul social-democrat cu regret, dar şi cu speranţă.

158 afișări
Imaginea articolului Vasile Soporan demisionează din PSD

Vasile Soporan demisionează din PSD (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

Soporan a precizat că pleacă din PSD cu regret deoarece lasă în urmă o "muncă serioasă de peste 10 ani şi colegi formidabili".

El a spus că rămâne ataşat valorilor de stânga şi va activa "deasupra intereselor individuale şi de partid, în interesul tuturor".

Conducerea Camerei Deputaţilor a respins, luni, cererea a 13 deputaţi independenţi, printre care Gabriel Oprea, Vasile Soporan şi Eugen Nicolicea de a se constitui într-un grup parlamentar, a declarat secretarul Camerei Valeriu Zgonea (PSD).

El a spus că deputaţii independenţi au trimis un document conducerii Camerei, prin care anunţau că s-au constituit în grup parlamentar şi şi-au desemnat conducerea.

"Noi (Biroul Permanent al Camerei - n.r.) o să trimitem o scrisoare tuturor deputaţilor independenţi că adresa lor nu este întemeiată", a precizat Zgonea, arătând că deputaţii independenţi nu au posibilitatea regulamentară de a constitui un grup parlamentar, cu beneficiile care decurg din acest lucru, respectiv obţinerea unei săli sau împărţirea conducerii din comisiile parlamentare.

Zgonea a precizat că deputaţii independenţi ar constitui un grup parlamentar şi pot avea un reprezentant care să participe la lucrările Biroului Permanent al Camerei.

Un grup de 13 deputaţi independenţi au trimis un document Biroului permanent al Camerei, prin care precizau că s-au constituit în grup parlamentar şi, la prima lor şedinţă, au desemnat conducerea proprie, formată din lider - Gabriel Oprea, vicelideri - Eugen Nicolicea şi Ion Tabugan, iar secretar - Coroană Gheorghe.

Deputaţii independenţi sunt foşti parlamentari ai PSD şi PNL, aceştia fiind Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea, Marin Bobeş, Ion Tabugan, Ion Cristian Burlacu, Gheorghe Zoicaş, Dan Bordeianu, Elena Cristina Dobre, Gheorghe Coroană, Dan Păsat, Vasile Soporan, Neculai Rebenciuc, Dan Mihai Marian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici