Victimele accidentului de la Rupea, membrii ai PDL Bistriţa-Năsăud

Toate cele şapte persoane implicate în accidentul rutier produs, marţi dimineaţă, în localitatea braşoveană Rupea sunt membre ale PDL Bistriţa-Năsăud şi se întorceau de la Bucureşti, unde au susţinut concursuri pentru posturi în instituţii deconcentrate, cinci dintre ele pierzându-şi viaţa.

746 afișări
Imaginea articolului Victimele accidentului de la Rupea, membrii ai PDL Bistriţa-Năsăud

Victimele accidentului de la Rupea, membrii ai PDL Bistriţa-Năsăud

În accidentul petrecut la Rupea, unde o maşină a intrat sub un tir parcat, trei persoane au murit pe loc, iar alte patru au fost rănite. Ulterior, doi dintre răniţi au murit în ambulanţă, respectiv la spital.

Potrivit Sorinei Drecşan, de la Cancelaria prefectului din Bistriţa-Năsăud, în accident au murit consilierul municipal PDL Ciprian Ilieş, soţii Liliana şi Călin Găzdac (angajaţi ai APIA Bistriţa-Năsăud), Anamaria Cherecheş (care lucra ca civil la Inspectoratul Judeţean de Poliţie) şi Valentin Vlaşin.

Alţi doi reprezentanţi PDL, Ovidiu Valea (consilier superior APIA) şi Flaviu Moldovan (fostul primar al comunei Miceştii de Câmpie), sunt în comă profundă.

Cei şapte se întorceau de la Bucureşti, unde au dat concursuri pe posturi vacante în instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii.

Drecşan a spus că Liliana Găzdac tocmai luase concursul pentru postul de director adjunct al Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA), iar Călin Găzdac promovase concursul pentru postul de director adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR). Anamaria Cherecheş promovase concursul pentru postul de director adjunct al DADR, iar Valentin Vlaşin pe cel de director coordonator al OJCA. Ciprian Ilieş fusese admis pentru postul de director al Agenţiei de Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Ovidiu Valea a obţinut şi el un post de director adjunct al DADR, iar Flaviu Moldovan - cel de director al Unităţii de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (UARZ).

Potrivit sursei citate, toţi erau membri PDL Bistriţa-Năsăud.

Potrivit şefului Direcţiei Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, Sabin Ilieşi, unchiul lui Ciprian Ilieş, nepotul său a închiriat un microbuz cu care au plecat la Bucureşti mai mulţi democrat-liberali din judeţ care au susţinut concursuri pe posturi rămase vacante în instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ca să nu meargă cu mai multe maşini.

"El a dat concurs pentru postul de şef la Agenţia de Dezvoltare Rurală şi Pescuit, pe care l-a luat. A închiriat un microbuz ca să nu meargă cu mai multe maşini. Am vorbit aseară (luni seară - n.r.) cu el şi mi-a spus că pleacă de dimineaţă. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Suntem distruşi, merg chiar acum la Rupea să-l aduc acasă", a spus Sabin Ilieşi.

În vârstă de 33 de ani, Ciprian Viorel Ilieş este nepotul lui Sabin Ilieşi, care, de altfel, l-a şi promovat în politică, mai întâi la PNL, apoi la PLD şi ulterior la PDL. O perioadă, Ciprian Ilieş a lucrat împreună cu unchiul său la firma Valea Românească, după care l-a urmat la Universitatea "Vasile Goldiş" din Arad, unde Sabin Ilieşi este conferenţiar, iar Ciprian Ilieş era asistent universitar.

În Consiliul Local Bistriţa, Ciprian Ilieş era la primul mandat, din partea PDL. El avea două fetiţe.

Accidentul din localitatea braşoveană Rupea s-a produs, marţi dimineaţă, după ce un minibuz înmatriculat în Bistriţa, în care se aflau şapte persoane, a intrat într-un tir cu remorcă parcat în afara carosabilului. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a declarat că este posibil ca şoferul autovehiculului înmatriculat în Bistriţa să fi adormit la volan sau să nu fi văzut tirul din cauza ploii abundente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici