Victor Ponta a semnat un acord între PSD şi Partidul Democrat din Italia

Victor Ponta, preşedintele PSD, a semnat, la Roma, un acord între Partidul Social Democrat din România şi Partidul Democrat italian.

62 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta a semnat un acord între PSD şi Partidul Democrat din Italia

Victor Ponta a semnat un acord între PSD şi Partidul Democrat din Italia (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat al PSD remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX, este pentru prima dată când se stabileşte o astfel de înţelegere între un grup politic român şi unul italian.

La parafarea acordului, care a avut loc vineri, preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost însoţit de europarlamentarul Corina Creţu, secretar internaţional al partidului, deputatul Cristian Rizea, preşedinte PSD Diaspora, deputatul Cristina Dumitrache, vicepreşedinte PSD Diaspora şi senatorul Sorin Bota.

Potrivit sursei citate, această înţelegere a fost stabilită pentru a oferi românilor din Italia posibilitatea de a candida din partea partidului omolog italian şi de a se implica în acest mod în viaţa politică.

"Existenţa unor reprezentanţi români în politica democrată din Italia va reabilita situaţia conaţionalilor noştri, datorită unei colaborări directe şi sigure. Ţinând cont de modul în care imaginea românilor a avut de suferit în ultimii ani în peninsulă, prezenţa românilor într-un partid italian va duce la o schimbare radical pozitivă în ceea ce priveşte viitorul conaţionalilor noştri", se mai arată în comunicat.

"Românii din Italia au nevoie de acest tip de sprijin, iar parteneriatul încheiat cu Partidul Democrat din Italia îmi dă speranţe pentru viitor. Vom continua să fim prezenţi aici, pentru a ajuta la schimbarea în bine a vieţii românilor care au plecat să muncească în Europa. Ce am început în Italia vom continua şi în alte ţări", a declarat Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici