Ponta: Am propus şi consider că cea mai bună soluţie de PREMIER este Tăriceanu. Care sunt celelalte variante dacă Ponta este ales preşedinte în turul doi

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că, dacă va fi ales pe 16 noiembrie în funcţia de preşedinte al României, a propus pentru a-i urma în funcţia de la Palatul Victoria pe Călin Popescu Tăriceanu.

10986 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am propus şi consider că cea mai bună soluţie de PREMIER este Tăriceanu. Care sunt celelalte variante dacă Ponta este ales preşedinte în turul doi

Călin Popescu Tariceanu si Victor Ponta (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am propus şi consider ca fiind cea mai bună soluţie de prim-ministru pe preşedintele Partidului Liberal, domnul Călin Popescu Tăriceanu, care este fondator, alături de colegii săi, ai Uniunii Social Liberale (USL) şi care garantează faptul că principiile care au stat la baza USL, schimbarea regimului Băsescu, echilibrul social, dezvoltarea economică, vor fi continuate şi în 2015 şi 2016", a spus Ponta.

El a mai spus că, dacă va fi ales pe 16 noiembrie în funcţia de preşedinte al României, va rămâne prim-ministru până în 22 decembrie, când se încheie mandatul actualului şef al statului.

Ponta: Nu exclud, pentru variante de premier, pe Georgescu şi pe Maior

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că nu exclude, ca variante de premier tehnocrat, pe viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, dacă vor fi probleme de ordin economic sau fiscal, sau pe George Maior, directorul SRI, dacă vor fi probleme de securitate.

"În egală măsură, am discutat cu colegii mei, dacă pe parcursul următoarelor zile sau săptămâni vom considera că trebuie să dăm un semnal foarte clar de păstrare a disciplinei fiscal-bugetare, atunci nu exclud posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat în persoana primului-viceguvernator, a domnului Florin Georgescu", a spus Ponta.

El a vorbit şi despre a treia variantă de premier, în persoana lui George Maior. "Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică, şi pentru a da foarte clar garanţii privind continuarea dezvoltării democratice, a obligaţiilor noastre internaţionale, de asemenea, putem lua în considerare şi cred că ar fi o persoană competentă în acest sens - domnul George Maior, în măsura în care domnia sa, aşa cum a anunţat public, îşi va depune demisia din funcţia de director al SRI după alegeri", a spus Ponta.

El a spus, însă, că principala opţiune politică, care urmează să fie analizată de către membrii coaliţiei, este cea referitoare la Tăriceanu. "Până în 16 noiembrie nu discutăm nimic despre cine, ce minister, cine va fi. Toţi membrii coaliţiei, cu excepţia grupului minorităţilor, care nu a solicitat acest lucru, vor avea reprezentare în Guvern", a spus Ponta.

El a arătat că discuţiile despre stabilirea oficială a primului-ministru şi despre structura Guvernului şi programul pentru 2015-2016 vor începe după 18 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici