Videanu: Guvernul are deficit de încredere şi credibilitate, dar nu deficit de performanţă

Guvernul are un deficit de încredere şi de credibilitate, dar nu unul de performanţă, iar măsurile adoptate de Executiv au contribuit la stabilitatea României în perioada crizei economice, a declarat vineri fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, într-o conferinţă de presă.

33 afișări
Imaginea articolului Videanu: Guvernul are deficit de încredere şi credibilitate, dar nu deficit de performanţă

Videanu: Guvernul are deficit de încredere şi credibilitate, dar nu deficit de performanţă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cred că sunt momente importante în viaţa unui om politic care determină decizii care ţin de interesul public şi nu de cel personal. (...) Astăzi cred că era de obligaţia mea să pun la dispoziţia premierului mandatul meu şi de a participa la credibilizarea actului guvernamental. Guvernul are deficit de încredere şi credibilitate, dar nu unul de performanţă", a afirmat Videanu, subliniind că aceasta este o declaraţie politică.

Videanu a renunţat, joi, la mandatul de ministru al Economiei, pentru a se ocupa de PDL, partid în care deţine funcţia de prim-vicepreşedinte.

"Măsurile luate de Guvern nu au fost lipsite de substanţă, ba din contra, au contribuit la stabilitatea României. Am intenţionat să iau această decizie (de a renunţa la mandatul de minsitru - n.r.) cu mult înainte, încă în februarie, în dorinţa de a mă ocupa mai mult de partid. La nivelul PDL cred că este o problemă legată şi de funcţionarea sa. Partidul are nişte resurse extraordinare, lucru demonstrat în timp", a continuat Videanu.

El a adăugat că la nivelul PDL îşi doreşte să "recoaguleze" echipele de specialişti şi comisiile economice, pentru a evalua un program de relansare a patidului şi a activităţii Guvernului.

"Îmi doresc să recoagulez echipa de specialişti la nivelul PDL şi comisiile, în principal cele economice, care să evalueze un program de relansare a partidului şi a Guvernului. Gestionarea crizei ar fi trebuit să aibă şi dimensiunea politică la nivelul partidului. Guvernul pune în aplicare un program politic, dar aceste programe sunt făcute de partide. Îmi doresc refacerea încrederii din perspectiva PDL, pentru că nu am văzut niciun fel de alternativă. Nu am văzut niciun fel de soluţie de la partidele de opoziţie, unii au postat soluţii, le-au retras imediat, dând dovada subţirimii acestor soluţii", a spus Videanu.

La finalul mandatului său de ministru al Economiei, Videanu a afirmat că nu doreşte să facă un "bilanţ triumfalist" al activităţii Ministerului Economiei.

"Din perspectiva Ministerului Economiei, nu intenţionez să fac un bilanţ triumfalist, dar energia şi industria au dus la stabilitate economică în 2009 şi 2010. Au fost singurele domenii cu creştere economică. Practic, ponderea industriei în Produdul Intern Brut a fost 26,5% în 2010, ceea ce este un semnal faţă de nivelul de 22% în 2008, tendinţa fiind una de creştere în 2009 şi 2010", a continuat Videanu.

În funcţia de ministru al Economiei a fost numit senatorul PDL Ion Ariton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici