Vosganian: Preşedintele poartă ghinion domeniului economic, îl rog să se abţină de la declaraţii

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian afirmă că nu dă "o para chioară" pe declaraţiile din ultimii doi ani privind creşterile şi descreşterile economice şi ieşirea din criză şi îl roagă pe şeful statului să se abţină în a mai face astfel de declaraţii deoarece "poartă ghinion" domeniului economic.

21 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Preşedintele poartă ghinion domeniului economic, îl rog să se abţină de la declaraţii

Vosganian: Preşedintele poartă ghinion domeniului economic, îl rog să se abţină de la declaraţii (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu dau o para chioară pe toate declaraţiile făcute în ultimii doi ani, de creştere, de descreştere, de ieşire din criză şi aşa mai departe. Şi îl rog insistent pe preşedintele României să se abţină pe viitor în a se mai amesteca în aceste treburi. De câte ori a făcut-o, a ieşit prost pentru ţară. Preşedintele poartă ghinion domeniului economic. De câte ori preşedintele a zis că ceva este bine, a urmat dezastrul. (...) Îl rog eu, aşa cum era, pe vremuri, lui Ion Iliescu i se spunea «Ghinion Iliescu», aşa şi preşedintele Băsescu să nu se mai amestece pe economie. Are multe alte domenii...", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, Varujan Vosganian.

El a spus că nici preşedintele şi nici premierul nu se pot lăuda cu creşterea economică din trimestrul patru al anului trecut deoarece în acea perioadă s-au "pierdut" 150.000 de salariaţi.

"Nu poţi tu, ca preşedinte, ca prim-ministru să te lauzi cu trimestrul patru, când în trimestrul patru investiţiile străine directe s-au dus pe nicăieri, când am mai pierdut 150.000 de salariaţi în economie, nu poţi. (...) Nu ştiu cum vor fi lucrurile în trimestrul unu. Dacă avem o creştere de unu la sută, atunci poate ieşim din criză. Dar dacă sexul unui copil poţi să îl ştii dinainte de naştere cu ecograful, nu s-a făcut încă ecograful ăla economic care să spună cu precizie care va fi nivelul. Mai ales că economia românească este foarte greu moderabilă şi dă foarte mult de furcă Fondului Monetar şi comisiilor româneşti şi europene", a mai spus Vosganian.

Vicepreşedintele PNL a menţionat că România va intra într-un ciclu de creştere economică atunci când inflaţia va scădea sub cinci la sută, iar numărul de salariaţi va urca la 4,5 milioane.

"România nu va intra într-un ciclu de creştere decât după ce inflaţia va scădea sub cinci la sută, decât după ce investiţiile străine directe se vor întoarce la un nivel de 5 miliarde de euro, iar numărul salariaţilor va urca la 4,5 milioane. Până atunci este ca o maşină care merge cu două bujii", a precizat liderul PNL.

Potrivit acestuia, moneda naţională în această perioadă ar trebui să fie una stabilă, în jurul valorii de 4 lei pentru un euro.

"Nu reuşim să descifrăm încă o corelaţie între întărirea leului şi dezvoltarea economică. Au fost ani în care am avut dezvoltare economică şi leul a slăbit. (...) E bine în perioada pe care o parcurgem acum ca leul să devină stabil, în jurul valorii de 4 lei (pentru un euro - n.r.). Pentru că în zona asta e linişte", a afirmat Vosganian.

Varujan Vosganian s-a întâlnit, joi, la Timişoara, cu lideri ai organizaţiei judeţene a PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici