Kim vrea să predea rachete nucleare tactice generalilor săi: o ţară vecină este în pericol

Noua ameninţare nord-coreeană reiese din planul de alocare a trupelor din prima linie.

1332 afișări
Imaginea articolului Kim vrea să predea rachete nucleare tactice generalilor săi: o ţară vecină este în pericol

„Planul de modificare şi extindere a sarcinilor operaţionale încredinţate unităţilor de frontieră”, este titlul documentului pe care Kim Jong-un tocmai l-a discutat cu generalii nord-coreeni, în cadrul şedinţei Comisiei Militare Centrale de la Phenian.

Iar noile misiuni pentru trupele din prima linie ar implica desfăşurarea de arme nucleare pe paralela 38, gata de utilizare pe câmpul de luptă de către artileria nord-coreeană.

În imaginile difuzate de propaganda nordică este prezentat un ofiţer al Armatei indicând posibilele ţinte ale armelor nucleare tactice pe o hartă.

Tehnicienii de la Phenian au blurat fotografia, acoperind-o parţial, dar nu este greu de identificat provincia Gangwon, de pe coasta de est a Coreei de Sud. Poate însemna că, în caz de război, artileria nord-coreeană ar viza acea zonă inamică cu arme nucleare tactice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici