Miliardarul Kretinsky a cumpărat un castel francez cu 43 de milioane de dolari

Un grup de investiţii susţinut de miliardarul ceh Daniel Kretinsky a cumpărat un castel situat la sud-vest de Paris pentru 43 de milioane de euro (43,1 milioane de dolari), cu intenţia de a-l transforma într-un complex hotelier de lux, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune, conform Bloomberg.

2408 afișări
Imaginea articolului Miliardarul Kretinsky a cumpărat un castel francez cu 43 de milioane de dolari

FOTO Twitter

Kretinsky a achiziţionat Chateau du Marais şi terenul din jurul acestuia în cursul verii de la o familie aristocratică franceză, potrivit unor documente consultate de Bloomberg.

Un purtător de cuvânt al lui Kretinsky a declarat că achiziţia este o investiţie comună 50-50 cu Jiri Smejc, directorul general al grupului de investiţii ceh deţinut de familia miliardară Kellner.

Kretinsky, în vârstă de 47 de ani, şi-a făcut averea cumpărând centrale electrice cu grupul său EPH, iar în prezent este investitor în Royal Mail Plc, West Ham FC şi în grupuri de vânzare, inclusiv Casino Guichard-Perrachon SA şi Fnac Darty SA din Franţa, deţinând şi o participaţie în Le Monde.

Chateau du Marais, situat la 36 de kilometri de Paris, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură Ludovic al XVI-lea. Acesta cuprinde mai multe clădiri, un lac lung de 550 de metri şi un parc în stil englezesc.

“Planul este de a renova complet interiorul pentru a crea un hotel de lux”, a declarat primarul din Val-Saint-Germain, Serge Deloges, unde se află castelul. “Acest lucru nu poate fi decât un lucru bun pentru oraş”.

De intermediere s-a ocupat Gregoire de Commarque, iar de lucrările de renovare se va ocupa biroul de arhitectură Perrot & Richard, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici