Galaţiul devine ţinta pentru cel mai mare proiect eolian din România

Compania de proiect Hoopeks Internatio­nal a obţinut la finalul lunii trecute avizul teh­nic pentru racordarea la reţea a unui proiect eolian de 629 MW în Galaţi, arată datele pu­blice ale Transelectrica, operatorul sistemu­lui naţional de transport al energiei.

1276 afișări
Imaginea articolului Galaţiul devine ţinta pentru cel mai mare proiect eolian din România

Acesta este cel mai mare parc eolian avizat până în acest mo­ment şi dacă se va realiza va fi cea mai mare investiţie de profil din România.

În acest moment, cel mai mare parc eolian local este Fântânele-Cogealac, cu o capacitate de 600 MW, dar care este împărţită în două proiecte gestionate de companii diferite. Parcul Fân­tânele-Cogealac este o investiţie de 1 miliard de euro realizată de cehii de la CEZ în peri­oada 2010-2012. Ţinând cont de scăderea cos­tului echipamentelor, investiţia din Galaţi re­cent avizată s-ar putea ridica la circa 500 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Printre cei care sunt implicaţi în dezvoltarea acestui proiect-mamut, cea mai mare investiţie în eoliene anunţată până acum, se află cei care au pus pe picioare parcul eolian de 600 MW al CEZ. Finalizat în 2012, proiectul CEZ este şi acum cea mai mare investiţie verde din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici