Uniunea Europeană rămâne alături de Ucraina şi în 2023. UE va oferi 18 miliarde de euro Kievului anul viitor

Uniunea Europeană va acorda Kievului 1,5 miliarde de euro pe lună în 2023 pentru a ajuta la administrarea Ucrainei în timp ce aceasta luptă împotriva trupelor invadatoare ale Rusiei, a declarat vineri şeful executivului blocului.

214 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană rămâne alături de Ucraina şi în 2023. UE va oferi 18 miliarde de euro Kievului anul viitor

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit după ce cei 27 de lideri naţionali ai UE au discutat despre sprijinirea Ucrainei în timpul summitului de vineri de la Bruxelles.

Ea a declarat că UE a acordat Ucrainei 19 miliarde de euro în acest an, dar că summitul a avut în vedere anul 2023, potrivit Reuters.

"Este foarte important pentru Ucraina să aibă un flux de venituri previzibil şi stabil", a spus ea, adăugând că Kievul şi-a estimat nevoile lunare la 3-4 miliarde de euro "pentru elementele de bază".

Ursula von der Leyen a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că UE va finanţa 1,5 miliarde de euro pe lună din această sumă, restul urmând să vină din partea Statelor Unite şi a instituţiilor internaţionale.

"Asta va da un total de 18 miliarde pentru anul viitor - o sumă pe care Ucraina se poate baza şi în care există un flux de venit stabil şi fiabil, previzibil".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici