Romaşcanu şi Tkachenko, discuţii despre furtul pisaniilor lui Ştefan cel Mare din Muzeul din Herson

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a avut discuţii, sâmbătă, cu omologul ucrainean Olexandr Tkachenko, în legătură cu semnalele privind furtul pisaniilor moldoveneşti ale lui Ştefan cel Mare din Muzeul de Istorie al oraşului Herson.

1602 afișări
Imaginea articolului Romaşcanu şi Tkachenko, discuţii despre furtul pisaniilor lui Ştefan cel Mare din Muzeul din Herson

Andrew Krasnozhon, Facebook/Wikipedia Commons -Bogdangiusca

„Urmare semnalelor din presă privind posibilul furt al pisaniilor moldoveneşti ale lui Ştefan cel Mare din muzeul de istorie al oraşului Herson de către agresorii ruşi, am avut în această dimineaţă o discuţie telefonică cu ministrul ucrainean al culturii, Olexandr Tkachenko. I-am transmis situaţia semnalată de presa din România, detalii despre pisanii şi am primit promisiunea că vom avea o informaţie oficială cât de curând”, a transmis Lucian Romaşcanu.

Ministrul ucrainean al Culturii i-a precizat lui Lucian Romaşcanu că din informaţiile sale legate de acţiunile agresorului rus, există date certe că au fost sustrase picturi din muzeele din Mariuopol şi artefacte din aur din muzeele din Melitopol, unele despre care se ştie că au fost deja scoase la vânzare.

„Despre situaţia din Herson, având în vedere situaţia de acum de pe teren, nu există informaţii certe dar avem promisiunea unei verificări a celor semnalate de noi cât de curând posibil. I-am reiterat promisiunea de a ajuta la evacuarea şi păstrarea patrimoniului ucrainean aflat în pericol urmând să analizeze şi să revină cu solicitări concrete”, a mai spus Romaşcanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici